Målingene av vitaminer

September 30


Målingene av vitaminer


Vitaminer er målt i henhold til det metriske system, som er internasjonalt standardisert. I tillegg vitamin beløpene varierer drastisk, fra 15 mcg daglig for vitamin D til 90 mg daglig for vitamin C. Forstå sjargong på etiketten av din favoritt kosttilskudd eller multivitamin kan hjelpe deg å sikre at du opprettholder sunne nivåer av alle viktige vitaminer .

Internasjonale Enheter

Kanskje den mest forvirrende av vitamin måleenheter, International Unit, eller IE, blir brukt av mange supplement produsenter som en standard måling for vitamin anbefalinger. Ifølge University of North Carolina, er IU en internasjonalt standardisert måling av biologiske effekten av et stoff når dosen administreres er lik 1 IE. Dette kan være forvirrende for forbrukerne, som IE har ingen direkte konvertering til gram og milligram. For eksempel er en IU vitamin A lik 0,3 mcg, men for vitamin D, er lik 25 nanogram en IU.

Mikrogram

En mikrogram - mcg - er en ekstremt liten måleenhet lik en milliondel av en g eller en tusendel av 1 mg. For eksempel må den gjennomsnittlige voksne 15 mcg av vitamin D daglig. Dette tilsvarer 0,015 mg og 0,000015 g. Ifølge Food and Nutrition Board av Institute of Medicine, den anbefalte kosten godtgjørelse av vitamin A, vitamin D, vitamin K, folat, vitamin B-12, og biotin måles i mikrogram som det beløpet du trenger er liten.

Milligram

Et milligram, forkortet mg, i en tusendel av 1 g og er lik 1000 mcg. For eksempel trenger gjennomsnittlig voksen mann 90 mg vitamin C daglig. Dette tilsvarer 90 000 mcg og 0,09 g. Den anbefalte kosten godtgjørelse av vitamin C, vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6 og pantotensyre blir alle målt i milligram per dag.

Gram

Et gram, forkortet g, er et større måleenhet, og brukes vanligvis i det metriske system. For eksempel er det metriske ekvivalent av en porsjon av alle typer mat vanligvis 100 g. En gram er lik 1.000.000 mcg og 1000 mg. Siden du trenger bare små mengder av vitaminer, vitaminer sjelden målt i gram. Imidlertid er makronæringsstoffer som protein og fiber vanligvis målt i gram, så du vil finne det nyttig å bli kjent med alle målingene, fra mikrogram opp til gram.