Hvordan redusere store porer

December 19


Hvordan redusere store porer


Porene bidra til å holde huden sunn, hydrert og myk. Imidlertid kan store porer være skjemmende. Mens porestørrelse er i stor grad definert av genetikk og alder, er det noen som kan redusere størrelsen på porene. Noen av disse behandlingene er over-the-counter, mens andre krever et besøk til hudlege. Hvis du finner disse behandlingene ineffektive ved krymper porene, kamuflere porene med forsiktig sminke valg.

Trinn 1

Eksfoliere å rense porene. Over-the-counter peeling behandlinger som bruker små buffing granulater og inkluderer salisylsyre er effektiv på å påskynde fjerning av død hud. Dette kan bidra til å rense porene og redusere deres utseende.

Trinn 2

Bruke en over-the-counter leire maske for å redusere mengden av olje i porene, midlertidig krymper dem. Denne behandlingen kan være svært tørking, så det er ikke hensiktsmessig for alle.

Trinn 3

Forynge ansiktet. The American Academy of Dermatology bemerker at ansikts hudforyngelse behandlinger med lasere kan redusere pore størrelse. Spesielt intens pulset lys (IPL) behandling reduserer pore størrelse og forbedrer hudens tone og tekstur. Du må se en lisensiert, utdannet hudlege for denne type behandling.

Trinn 4

Redusere akne og oljeproduksjon. The American Academy of Dermatology slår fast at kvinner mellom 35 og 50 lider ofte av uregelmessige akne flareups. Fotodynamisk terapi behandling av 5-aminolevulinsyre (ALA) aktiveres av en 1450nm diodelaser penetrerer oljekjertlene, og bidrar til å redusere oljeproduksjonen, og dermed redusere porestørrelse. Du må se en lisensiert, utdannet hudlege for denne type behandling.

Trinn 5

Kamuflere porene. Hvis du ikke kan redusere pore størrelse, skjule porene effektivt med makeup. Bruk en primer for å hindre utlekking inn i porene. Påfør en krem-basert eller pulver foundation som passer din hudtone. Ikke bruk flytende foundation som selv med en primer det kan sive inn i porene, noe som gjør dem mer fremtredende.

Ting du trenger

  • Eksfolierende produkt med salisylsyre
  • Leire maske
  • Foundation primer
  • Cream-baserte eller pulver foundation