Hva er de helsemessige fordelene av tomatpuré?

May 20


Hva er de helsemessige fordelene av tomatpuré?


Tomatpuré er reduksjon av tomater som er anstrengt av alle frø og hud. De lange timer med matlaging tykkere tomater i en lime ved å redusere overflødig fuktighet. Tilgjengelig i rør eller bokser, tomatpuré funksjoner konsentrert tomat smaken. Tomatpuré er en kilde til flere næringsstoffer og har også noen forbindelser som ikke er høyt tilgjengelig i rå tomater, noe som gjør det til en sunn tillegg til oppskrifter.

Næringsstoffer

A 1-ss. servering av tomatpuré inneholder bare 13 kalorier og ikke fett, noe som betyr at det er ikke sannsynlig å bidra til vektøkning. Det gir også 244 internasjonale enheter av vitamin A, som er viktig for synet helse, reproduksjon og fosterutvikling. Selv om ikke så rik på vitamin C som friske tomater, tomatpuré fortsatt gir 3,5 mg av denne antioksidant som forbedrer immunitet og vev reparasjon. Det er også en kilde til vitamin K og flere av B-vitaminer. Tomatpuré, per spiseskje, har 0,5 mg jern også, for å hjelpe til med skikkelig røde blodcellefunksjon. Tomatpuré gir 162 mg kalium per spiseskje for å hjelpe kroppen din regulere væske- og mineral butikker.

Antioksidanter

Fremgangsmåten for fremstilling av tomatpuré som gjør noen av antioksidanter i tomater mer biotilgjengelige. Antioksidanter er forbindelser som bekjemper frie radikaler i legemet i forbindelse med sykdom og aldring. En studie publisert i "Journal of Agriculture and Food Chemistry" mai 2002 fant at produksjonsprosessen av oppvarmings tomater forhøyet tomat totale antioksidantaktivitet, spesielt en som heter lykopen. Høyt inntak av tomatprodukter som inneholder lykopen korrelerer med redusert risiko for prostatakreft.

Solbrenthet

Forbruker tomatpuré kan bidra til å beskytte deg mot flushing som oppstår som følge av eksponering for ultrafiolett lys. Den "Journal of Nutrition" publisert en studie mai 2001 viser at 40 g tomatpuré fortært med 10 g olivenolje over 10 uker resulterte i redusert erytem, ​​eller solbrenthet, med 40 prosent. Forskerne tilskriver lykopen i pastaen som å være årsaken til dette positive resultatet. I en januar 2011 utgaven av "British Journal of Dermatology," en studie fant at inntak av 55 g tomatpuré i løpet av 12 uker gitt beskyttelse mot skader på huden på grunn av soleksponering.

Bruksområder

Produsenter bruker tomatpuré som en base for noen saft og ketchup. Du kan legge tomatpuré til marinara eller kjøttsaus til pasta å intensivere smakene og gir en tykk konsistens. Tomatpuré er også en ingrediens i mange oppskrifter for chili og biff lager.