Downhill Ski Racing Teknikker

September 16


Downhill Ski Racing Teknikker


Verdensklasse skiløpere ofte vinne downhill racing hendelser av en brøkdel av et sekund. Ski trenere trene sine syklistene til å bruke hendelsesspesifikke strategier. Deres beste syklistene har muligheten til å bestemme den raskeste og mest effektive linje nedover bakkene og teknikken til å følge den linjen. Disse konkurrentene innse at mindre feilvurderinger kan utgjøre forskjellen mellom en gull og en sølvmedalje. Selv om mange av disse strategiene er unike for den spesifikke type løp, noen universelle teknikker gjelder for alle typer ski racing.

Åpen Stance

Hvis du ser på et bilde av Hermann Maier eller annen verdensklasse ski racer, vil du legge merke til at de har en bred sporvidde. Dette forbedrer deres sideveis stabilitet, noe som gjør det lettere å lage en høyere kantvinkelen. Racing trener Ron LeMaster råder syklistene til å holde en skulderbredde holdning.

Helling og Vinkling

En artikkel om "Ski Magazine" nettsted detaljer hemmeligheter ski racer Bode Miller suksess. Forfatteren forklarer at Miller bruker ekstremt høye kantvinkler, som viser sine overlegne balanse ferdigheter. Høye opp kantene rette rene, krappe svinger som trengs for slalom, en type løp preget av sin tett plassert portene. Kanter krever helling og vinkling. Tilbøyelighet innebærer tipper begge skiene, slik at kantene skjære snøen, og vinkling innebærer å bøye knær, hofter og ankler i retning av svingen.

Tuck

Ski syklistene bruker ofte en stilling kalt "tuck", som er en aerodynamisk posisjon som minimerer bremse effektene av luftmotstand. Tuck er spesielt nyttig i nedoverbakke, en hendelse som involverer minimal vende og maksimal hastighet. Syklistene plassere hendene foran ansiktet sitt og senke deres hip til sine rumper er nivå med sine skuldre. Giant Slalom syklistene også bruke tuck på enkelte deler av løpet. Storslalåm ligner på slalom, men portene står lengre fra hverandre. Syklistene kan bruke tuck å få fart i mellom porter.

Tidlig Edge Engagement

Turgåere kan komme unna med å starte nedstigningen med en travers, eller gå på tvers av bakken, men denne metoden kaster bort dyrebar tid i slalåm eller storslalåm hendelser. Den mest effektive ski syklistene få skiene på kanten mens de fortsatt er vendt ned fallinjen. Racing trener Greg Gurshman forklarer at syklistene skal ha om lag 70 prosent av svingen gjennomført før det når porten. Dette krever tidlig kant engasjement.

Jump Technique

Downhill hendelses kursene har ofte stiger i snøen, som krever skiløper å hoppe. De må opprettholde sin hastighet før nærmer hoppe og mål rett mot økningen i snøen uten å snu. Sine ben utvide når de er luftbåren, men knærne må bøye og hoftene må droppe under landing for støtdemping.

Visuelle strategier

Sugarbush Resort rekreasjons racing direktør Doug Lewis råder slalåm og storslalåm syklistene å holde hodet opp og fokusere to porter fremover. Denne taktikken holder syklistene klar over endringer i kurs og gir dem mulighet til å foreta de nødvendige tilpasninger.

Vekt på Downhill Ski

Uerfarne skiløpere ofte lene seg inn i skråningen, holde sin vekt på oppoverbakke ski. Dette er en frykt taktikk. Skirenn krever mot. Syklistene danne raskere, strammere buer ved å holde sin vekt på deres downhill ski.