Hva er risikoen ved røyking Vs. Ir?

June 27

Det handler om å røyke sigaretter sender karbonmonoksid, tjære, nikotin og mange andre skadelige stoffer i kroppen. Inges disse materialene på en jevnlig basis endrer balansen av blod oksygennivå og flere aspekter av metabolismen.

Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), 46 prosent av røykere opplever en viss grad av bivirkninger fra eksponering for passiv røyking. Selvfølgelig, er risikoen for helseproblemer fra tobakksbruk i seg selv mye større enn fra second eksponering.

Nikotinavhengighet

Den største kontrasten mellom røyking og nonsmoking er at de fleste røykere blir avhengige av nikotin, og de fleste røykere ikke. Å være avhengig av tobakksbruk er fysisk og mentalt overbevisende, kjøring røykernes motivasjon og handlinger i mange aspekter av hverdagen. De fleste røykere ønsker å slutte å røyke sigaretter, melder National Institute on Drug Abuse, men ni av ti er bokstavelig talt ute av stand til å gjøre det.

Åndedretts Damage

Helseproblemer for faste røykere begynne med skade på luftveiene fra inhaling oppvarmet plantematerialer. American Lung Association forteller at røyking skader flimmerhårene, eller luftveis "filtre", og til slutt alveolene, eller luftblærer i lungene. Sammenlignet med Nonsmokers 'friske lunger, den kompromitterte respiratoriske systemer av røykere plassere dem i større enn normal risiko for lungebetennelse, bronkitt, astma forverring og emfysem.

Cardiovascular helseproblemer

Røyke sigaretter øker hjertefrekvensen og reduserer sirkulasjon. The American Heart Association viser risikoen for høyt kolesterol, høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag, perifer karsykdom og aneurisme som høyere i røyking vs. nonsmoking voksne. CDC rapporterer at passiv røyking øker røykere 'risiko for koronar hjertesykdom også.

Kreft

Første- og passiv røyking kan føre til lungekreft, men CDC bemerker at en aktiv røykernes større risiko klatrer med hvert år, og hver sigarett røykt. Den gjennomsnittlige brukeren tobakk risiko for å pådra lunge kreft, for eksempel, er så mye som 20 ganger i nonsmoking offentligheten.

CDC også lenker røyke sigaretter til en større risiko for andre typer kreft, inkludert leukemi og kreft i munn, svelg, strupehode, spiserør, blære, nyre, bukspyttkjertel, livmorhals og livmor.

Tannproblemer

Den amerikanske Surgeon General avslørte i 2004 at risikoen for periodontitt helseproblemer er høyere for røykere enn for ikke-røykere. Periodontitt er en alvorlig tannkjøttsykdom som kan føre til tap av tenner og øker en røyker allerede høyere risiko for hjertesykdom.

Nedsatt syn

I den samme 2004-rapporten, den generelle kirurgen bemerket at røyking forårsaker grå stær og at tobakksbrukere kan ha forhøyet risiko for aldersrelatert makuladegenerasjon. Disse øyesykdommer svekke synet, og kan føre til blindhet.