Sovestillinger og Helse

June 23


Sovestillinger og Helse


Mennesker tilbringer en tredjedel av livet sover. National Institutes of heftet Health "Din guide til Healthy Sleep" beskriver hvordan denne tiden er nødvendig av hjernen for å skape nye veier for læring, hukommelse og nye ideer. Ubehagelig sovestillinger kan påvirke kvaliteten på ens søvn og forårsake eller forverre helseproblemer, som for eksempel nakkesmerter og ryggsmerter. Problemer forårsaket av sovende stilling ofte kan bli løst ved å endre posisjoner.

Sleeping Posisjoner

Chris Idzikowski, direktør ved Edinburgh Sleep Centre i Storbritannia, har studert sovestillinger folk bruker når de først sovner. Sekstini prosent av de britiske borgere han studerte søvn på sine sider; 13 prosent sove på ryggen; og 7 prosent sove på magen. De resterende 11 prosent av hans prøve rapportert at enten deres sovestillinger når de sovnet variert ofte eller at de ikke vet hva deres opprinnelige sovestillinger var .. Bare 5 prosent av studieprøven sov i ulike posisjoner hver kveld.

Helseeffekter

Idzikowski antyder at sove på ryggen kan føre til snorking og avbrutt søvn. Han hevder at å sove på magen er bra for fordøyelsen. Dr. John S. Gillick, en søvn og fibromyalgi spesialist som er en klinisk professor i indremedisin ved Universitetet i California i San Diego, har ulike syn. I et hefte på sovestillinger, "Sleep Smart," hevder han at folk bør aldri sove på magen fordi det kan skade deres skuldre og føre til ryggsmerter. Gillick mener at sove på den ene side eller på baksiden er de beste plasseringene.

Fikse sovestillinger

I "Sleep Smart," Gillick viser, gjennom mange illustrasjoner, som sovestillinger fungerer best og hvordan du kan endre en sovestilling. Ved å plassere puter på strategiske vinkler for å holde ens kropp i den nye stillingen, kan sunnere sovestillinger besettes permanent og komfortabel.

Sleeping Sitting Up

For folk som ikke kan sove liggende i det hele tatt på grunn av astma, skader, siste kirurgi eller andre medisinske tilstander, se inn spesielle puter som vil gjøre deg til å sove sittende eller støttet opp. Du kan velge mellom kiler og hvilestoler for å hjelpe deg å få en bedre natts søvn.

Sleeping Hjelp

Hvis en endring i sovestilling ikke raskt avlaste dårlig søvn eller dagtid fysiske symptomer, bør du oppsøke lege - noen søvnløshet problemer eller dagtid smerter er tegn på andre sykdommer, som for eksempel depresjon og søvnapné. Men ingen bør bekymre slutt å få en god natts søvn. Med utholdenhet, kan folk oppdage sovestillinger som fungerer for dem.


Relaterte artikler