Kan du få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold?

May 1


Kan du få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold?


En frukt og grønnsaker diett kan ikke alltid fokusere utelukkende på disse to matvaregrupper, men det gjør bruke dem til å gjøre opp mesteparten av hva du spiser hver dag. Mens det er mange fordeler med å spise mye frukt og grønnsaker, økende vekt er ikke en av dem, med mindre du har fått beskjed om å gå opp i vekt av legen din. Selv om det er mulig å få vekten på en slik begrenset diett, det er ikke lett.

Vekt Vedlikehold


Kan du få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold?


En rekke faktorer bidrar til å bestemme hvorvidt du opp i vekt på en bestemt diett, og hvor raskt du sette på noen få pounds. Kroppen din størrelse, hastigheten på stoffskiftet og nivå av fysisk aktivitet alle gjøre en forskjell, men den viktigste faktoren er hvor mange kalorier du forbrenner og bruker hver dag. Å få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold, må du konsekvent spiser mer kalorier enn du forbrenner, som kan være vanskelig fordi de fleste frukter og grønnsaker er lavt i kalorier og høy i fiber, en spesielt satiating næringsstoff.

Fordeler med frukt og grønnsaker Intake


Kan du få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold?


Hvis du klarer å få vekten på en slik bestemt diett plan, en av de viktigste grunnene er trolig at frukt og grønnsaker er høy i karbohydrater. Siden de fleste frukter og grønnsaker er fettfritt, vil du ikke være å legge fett i kostholdet ditt. ChooseMyPlate.gov bemerker at frukt og grønnsaker inneholder viktige vitaminer og mineraler som kan hjelpe deg å redusere risikoen for kreft, bein tap, hjerneslag, nyrestein, diabetes og hjerteinfarkt.

Ernæring Fakta


Kan du få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold?


Ifølge US Department of Agriculture, et medium bakt potet med kjøtt og hud har ca 160 kalorier. En hel avokado har ca 320, noe som gjør den til en av de mest kaloririke valgene du kan få. I kontrast, har en medium eple ca 95 kalorier, en kopp jordbær har bare ca 55 kalorier, en kopp brokkoli har ca 30 og en kopp rå spinat har kun 7 kalorier.

Måltid Akkompagnement


Kan du få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold?


Du kan finne det lettere å få vekt mens du følger en frukt og grønnsaker diett hvis du bruker mye av akkompagnement eller add-ons med maten. Spise frukt med pisket krem ​​eller helmelk yoghurt, for eksempel, kan legge hundrevis av kalorier og flere fett gram per porsjon. Du kan også prøve sautéing grønnsaker i olivenolje eller kokosolje og serverer dem med en næringsrik, høyere kalori side, for eksempel brun ris eller grovbrød.

Poeng å vurdere


Kan du få vekt på en frukt og grønnsaker kosthold?


Uansett om du prøver å få eller miste vekt, etter en all-frukt-og-veggis diett er ikke den sunneste måten å gjøre det. En slik begrenset diett er klassifisert som en kjepphest diett fordi det ekskluderer store matvaregrupper og fokuserer for mye på bare noen få typer mat. Etter en frukt og grønnsaker diett for mer enn et par dager er ikke sannsynlig å møte dine daglige protein og fett anbefalinger og kan føre til mangel på næringsstoffer, tretthet, svimmelhet eller andre helseproblemer. Før du gjør noen store endringer i ditt kosthold, få legen din godkjenning.