Behandling for ryggsmerter på grunn av osteoporose

March 11


Behandling for ryggsmerter på grunn av osteoporose


Ryggsmerter hos personer med osteoporose eller lav bentetthet, er oftest forårsaket av brudd i ryggraden eller lavere tilbake. Spinal frakturer, oftest kalt vertebrale frakturer, forekommer hos opptil 25 prosent av postmenopausale amerikanske kvinner, rapporterte Jerry Gammel, MD, og ​​Michelle Calvert, MD, i "American Family Physician" i 2004. Kvinner er fire ganger så sannsynlig å ha osteoporose som menn, men vertebralfrakturer også forekomme hos menn med osteoporose. Behandling av ryggsmerter fra vertebrale frakturer kan variere, avhengig av alvorlighetsgraden av smerte og fysisk tilstand til pasienten.

Årsaker

Bein i ryggraden er ansvarlig for å støtte en persons vekt. Når bein taper tetthet, svekker det og er mindre i stand til å støtte kroppen. Selv mindre traumer, slik som nysing eller enkle løft, kan føre til brudd i ryggsøylen hos mennesker med osteoporose.

Ryggvirvlene oftest bryte i den fremre delen av beinet; dette kalles en anterior brudd. Den fremre del av benet faller sammen, mens den bakre delen forblir i samme stilling, noe som resulterer i bøyning av ryggraden som kalles kyfose. Både brudd og muskelsmerter at resultatene fra endringen i forkorting av musklene rundt ryggraden kan føre til smerter, Gamle og Calvert notat.

Typer behandling

Smerte fra vertebrale frakturer og påfølgende muskelsmerter kan behandles på en rekke måter. Øvelser for å styrke bein og muskler kan redusere smerte ved å redusere fremtidige frakturer og ved å styrke musklene. Midler for å øke beintetthet, så som bisfosfonater, kan redusere risikoen for frakturer. Anti-inflammatoriske medisiner og narkotiske medisiner kan redusere alvorlige ryggsmerter. Kalsium og vitamin D-tilskudd også bidra til å opprettholde og bygge bein.

Kirurgi for å stabilisere de komprimerte områder og for å redusere smerte er svært nyttig i mange pasienter. Perkutan vertebroplastikk og kyphoplasty både involverer injeksjon av en sementlignende substans inn i ryggraden under lokalbedøvelse. Vertebroplastikk vil ikke gjenopprette tapte høyde, men kyphoplasty kan. Kyphoplasty ofte lindrer smerte i løpet av noen timer, forklarer University of Maryland Medical Center. Sakral eller lav rygg frakturer kan behandles på samme måte, melder Virginia Commonwealth University.

Betraktninger

Hvis et brudd er stabil, men smertene er alvorlig rett etter bruddet, kan kortsiktige sengeleie, muskelavslappende og smertestillende medikamenter, etterfulgt av fysioterapi være nok til å undertrykke smerte. Hvis smertene vedvarer, kan vertebroplastikk, kyphoplasty eller sacroplasty (sement injiseres i sacrum) vurderes. I de fleste tilfeller medisiner og mosjon som tolereres å bygge bentetthet vil bli foreskrevet.

Fordeler

Fordelene med forskjellige behandlinger må veies. Generelt, er mindre invasiv, konservativ behandling det beste alternativet i eldre pasienter, som ikke kan tolerere visse medisiner eller prosedyrer godt. Siden mange medisiner som brukes til å behandle smerte kan ha bivirkninger, spesielt hos eldre, kirurgisk smertelindring være det beste alternativet, hvis personen er sterk nok til å gjennomgå behandling.

Advarsler

Selv tilsynelatende enkle medisiner og behandlinger kan ha bivirkninger. Mange eldre mennesker utvikler gastrointestinal blødning mens du bruker ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, Gamle og Calvert forsiktighet. Narkotiske medisiner kan føre til forstoppelse eller en ileus (paralyzation av tarmen). Bisfosfonater har, i sjeldne tilfeller, forårsaket bein død i kjeven.

I sjeldne tilfeller har sement lekket fra ryggraden i blodet etter vertebroplastikk av kyphoplasty, forårsaker en emboli, eller en blokk i blodstrømmen til hjertet, hjernen eller lungene. Sement kan også lekke inn i spinalnerver, forårsaker nevrologiske skader, University of Washington advarer, selv om disse sakene er svært sjeldne.