Har epler eller Magnesium kosttilskudd hjelpe Fjern Gallestein

June 12

Gallestein er en smertefull, uvelkommen oppdagelse som ofte kan føre til kirurgi. Selv om det er forståelig at du ønsker å unngå å miste hele galleblæren hvis mulig, også ønsker å sikre at det sporer du tar er bevist å fungere. Behandlinger som hevder å faktisk fjerne gallestein gjennom magnesium eller eple inntak har ikke blitt bevist, og de kan være basert på forskning tatt ut av sammenheng.

Gallestein

Gallestein er herdet forekomster av kolesterol og bilirubin som dannes i galleblæren og det kan muligens blokkere en gallegang. Når dette skjer, kan du oppleve magesmerter. Noen ganger smerte er midlertidig fordi steinen har beveget seg bort fra kanalen eller klart å passere gjennom det, men hvis steinen er stor nok, vil smertene ikke nødvendigvis gå unna. Ikke alle gallestein angrep krever kirurgi; du kan være i stand til å gjennomgå medikamentell behandling eller lithotripsy, en sjokkbølge terapi, i stedet. Men hvis de ikke virker, eller hvis legen din anser situasjonen for alvorlig, kan det hende du må ha din galleblæren fjernet.

Magnesium

Det er noe grunnlag til ideen om at magnesium kan påvirke gallestein, men det er fortsatt under etterforskning. En 2008 studie publisert i «American Journal of Gastroenterology," for eksempel, fant at inntak av magnesium synes å ha en beskyttende effekt mot dannelse av gallesten, i hvert fall for menn. University of Maryland Medical Center antyder magnesium kosttilskudd som en del av de mulige ernærings taktikk for å redusere smerter fra galleblæren sykdom, som inkluderer gallestein, selv om det ikke foreslå å bruke kosttilskudd for å fjerne steinene. Men noen alternative helse utøvere hevder at du kan løse opp og utvise gallestein ved inntak av magnesiumsulfat, også kjent som Epsom salter, eller magnesium citrate. Visstnok disse stoffene forstørre gallegangene i galleblæren, ifølge disse utøverne, men det er ingen medisinske bevis som støtter at dette faktisk skjer. Legg merke til at begge disse stoffene er avføringsmidler, som ikke bør brukes hvis du opplever magesmerter.

Epler

Epler og eplejuice har også blitt en del av alternativ-helse-gallestein territorium, og igjen, kan dette være basert på foreløpige forskningsresultatene som ble utvidet uten noe å virkelig ta sikkerhetskopi av dem. Epler er høy i pektin, det samme stoffet som brukes til å tykne syltetøy, og noen undersøkelser har sett på pektin effekt på dannelse av gallesten. Forskningen har en tendens til å være litt eldre, men opp til 1990-tallet. For eksempel, en 1998 studie publisert i "British Journal of Nutrition" sett på effekten av pektin på kolesterol gallestein i hamstere. Studien fant minimal effekt på kolesterolnivået og i utgangspunktet ingen effekt på stein formasjon. Merk igjen, men at forskningen innebærer dannelse og ikke fjerning. Noen ubekreftede alternative prosesser som utgir seg for å fjerne gallestein krever at du drikker eplejuice eller spise epler.

Forsiktighetsregler

Alltid etterforske påstander om at noe kan mirakuløst oppløses, hindre eller utvise gallestein før du prøver den rette. Mens du drikker et glass eplejuice kanskje ikke synes så farlig, til å stole utelukkende på juice klare opp smertefulle gallestein eller inntak av avføringsmidler kan ha uønskede konsekvenser. Noen påståtte gallestein kurer har du spise Epsom salter og drikke magnesium citrate, som begge er avføringsmidler, og vil ha deg utvise ting om du har gallestein.