Hva er riktig servering størrelse for Nuts?

October 10


Hva er riktig servering størrelse for Nuts?


De fleste nøtter tilhører familien av tre nøtter med unntak av peanøtter, som botanikere klassifiserer som belgfrukter - definert som en frukt av en plante som vokser som en pod som deler seg i to halvdeler. Både tre nøtter og peanøtter tjene som gode kilder til protein, inneholder viktige vitaminer og mineraler, gir fiber og inneholder hovedsakelig umettet sunt fett. På grunn av inkonsistente referanser til servering størrelse, å bestemme den riktige størrelse for servering muttere kan være vanskelig.

Etiketter som Guides

The Food Pyramid, Food and Drug Administration og dietter støttet av American Heart Association som DASH kosthold anbefaler alle å spise nøtter som en del av en næringsrik lav-fett diett, men hver nevner en annen servering størrelse. Noen anbefaler å spise en håndfull nøtter per dag, mens andre foreslår forbruker 1,5 oz. per dag. Ved fastsettelse av riktig servering størrelse, følger veiledning av ernæring etiketter. Opplysninger gitt av US Department of Agriculture National Nutrient Database og mutter emballasje ernæring etiketter lister 1 oz. som servering størrelse. Beleilig, 1 oz. av nøtter tilsvarer en håndfull.

Hva gjør en unse?

Siden muttere varierer i størrelse og vekt, mengden av muttere som trengs for å gjøre opp en oz. forskjellig for hver mutter. A 1-oz. servering av store nøtter som Brasil mutter består av færre nøtter enn samme størrelse servering av en liten nøtt som pistasj nøtter. 1-oz. servering størrelse for alle typer nøtter refererer til mutteren kjerne uten det ytre skallet.

Store Nøtter

A 1-oz. servering av paranøtter - et tre nøtt som vokser i Amazonas-regionen - består av bare seks kjerner. En porsjon inneholder 190 kalorier, 4 g protein, 19 g fett med 4 g mettet fett, 780 prosent av det daglige anbefalte inntaket av selen og 25 prosent av det daglige inntaket av magnesium og kobber. En annen forholdsvis stor mutter, macadamia mutter, tar 10 til 12 nøtter å lage en 1-oz. servering. De gir 200 kalorier, 2 g protein, 22 g totalt fett med 3,5 g mettet fett, og 45 prosent av den daglige anbefalte inntaket av mangan.

Gjennomsnittlig Nøtter

Det tar mellom 18 og 28 gjennomsnittsstore nøttekjerner for å gjøre opp en 1 oz. servering. A 1-oz. servering av mandler består av 23 kjerner og gir 160 kalorier, 6 g protein, 14 g fett med 1 g mettet fett, 35 prosent av det daglige anbefalte inntaket av vitamin E og 30 prosent av mangan. Atten cashewnøtter utgjør en 1-oz. porsjon, noe som gir 160 kalorier, 4 g protein, 13 g av totalt fett med 3 g mettet fett sammen med 20 prosent av den daglige anbefalte inntaket av magnesium og 30 prosent av kobber. A 1-oz. servering av hasselnøtter inneholder 21 nøttekjerner med 180 kalorier, 4 g protein, 17 g fett med 1,5 g mettet fett, 90 prosent av det daglige anbefalte inntaket av mangan og 20 prosent av vitamin E. A 1-oz. servering av peanøtter inneholder ca 28 nøttekjerner med 161 kalorier, 7 g protein, 14 g av totalt fett med 2 g mettet fett, og tjener som en god kilde for kalium, kalsium og vitamin B-3.

Små Nøtter

De små nøtter, for eksempel pistasjnøtter og pinjekjerner, krever mange flere kjerner til å gjøre opp en oz. A 1-oz. servering av pistasjnøtter består av 49 nøttekjerner. Denne porsjon inneholder 160 kalorier, 6 g protein, 13 g av totalt fett med 1,5 g mettet fett, og 20 prosent av den daglige anbefalte inntaket av mangan, kobber og vitamin B-6. Den minste tre nøtt, den pinjekjerner, krever 167 nøttekjerner for å gjøre opp 1 oz., Som inneholder 190 kalorier, 4 g protein, 20 g fett med 1,5 g mettet fett, 120 prosent av det daglige anbefalte inntaket av kobber, 20 prosent av kobber, 18 prosent av magnesium og 16 prosent av fosfor.