Hvordan håndtere Vanskelig å håndtere barn fra et kristent perspektiv

September 30


Hvordan håndtere Vanskelig å håndtere barn fra et kristent perspektiv


Foreldre er en tøff jobb under de beste omstendigheter, men spesielt når du arbeider med et barn som er spesielt vanskelig å håndtere. Det er flere måter som kristne foreldre kan hjelpe barna sine navigere de vanskeligste årene ved hjelp av et kristent perspektiv som vil gagne både barn og foreldre.

Trinn 1

Be om visdom til å heve barnet ditt. Tenk at boken i Bibelen som snakker mest om søker visdom - Ordspråkene - er også den som snakker mest om foreldrerollen. Ordspråkene 22: 6 sier "Start barn av på vei de skal gå, og selv når de er gamle de ikke vil vende om fra det." Angå visdom, James 1: 5 sier: "Dersom noen av dere mangler visdom, bør du spørre Gud, som gir til alle, uten å finne feil, og det vil bli gitt til deg." Gud vet når du arbeider med en tøff situasjon - og han vil vite hvordan du skal komme deg gjennom det.

Trinn 2

Veilede barna positivt. Barna trenger din oppmerksomhet og din veiledning. Ikke vent for dem å gjøre noe galt å gi dem retning. Selv om de ikke synes å være å lytte til din veiledning, veilede dem uansett.

Trinn 3

Disiplinere barna dine når behovet oppstår. Husk, som forelder, holder du den myndighet i forholdet. Hebreerne 12:11 sier: "Ingen tukt synes vel på den tiden, men smertefull. Senere, derimot, produserer det en avling av rettferdighet og fred for dem som er blitt oppøvd ved den." Uansett hvilken form for disiplin du bruker, sørg for at du er rolig og rasjonell mens du administrere det. Når det er mulig, bruke disiplin som en mulighet til å undervise. Poenget er ikke å straffe, men for å hjelpe barnet ditt å komme tilbake på rett vei.

Trinn 4

Håndtere barnet ditt med nåde. Kristne tror at alle har syndet. Ikke bli overrasket når barnet ditt er intet unntak til denne regelen. Jesus døde for syndere, inkludert barnet ditt, og tilbyr nåde til oss alle. Kristne er å reflektere hans nåde i håndteringen av andre, spesielt sine egne barn. Husk den formaning i Efeserne 6: 4: "Fedre, ikke ergre dine barn, i stedet bringe dem opp i trening og opplæring av Herren."

Trinn 5

Søke støtte fra andre foreldre i kirken, din pastor eller en kvalifisert kristen rådgiver. Sjansen er at det er andre i din menighet som går gjennom den samme type utfordringer som du er. Hvis det ikke er noen støtte grupper i kirken eller samfunnet for foreldre med utfordrende barn, bør du vurdere å starte en.

Trinn 6

Stole på Gud og slappe av. Les 1. Peter 5: 7, som sier "Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for deg" og Ordspråkene sier at hvis du stoler på ham, vil han lede din vei. Som en kristen forelder, bør du alltid gjøre ditt beste for å veilede og lede dine barn, er forsiktig med å la resultatene i Guds dyktige hender.