Yaz prevensjon og Acne

September 17


Yaz prevensjon og Acne


Yaz er en av de mest populære p-piller i USA, ifølge Natasha Singer av New York Times. Det hadde $ 616 millioner i omsetning i 2009 og har om lag 18 prosent av det orale prevensjonsmarkedet, melder IMS Health forskning fast. Del av sin popularitet stammer fra det faktum at det ikke bare forhindre graviditet. Yaz har andre fordeler, blant annet behandling av moderat akne.

Definisjon

Yaz er merkenavnet på en p-pille produsert av Bayer som brukes primært for prevensjon hos kvinner. Den har en unik formulering, ved hjelp av to hormoner som kalles drospirenon og etinyløstradiol. Det holder kvinner fra å bli gravid ved å hindre den månedlige utgivelsen av et egg i eggstokkene. Det gjør også slimet i livmorhalsen tykkere slik at sædcellene har en hard tid å komme gjennom, selv om et egg er liksom utgitt.

Flere fordeler

The Food and Drug Administration (FDA) godkjente Yaz for behandling av premenstruelle dysphoric lidelse (PMDD) i 2006. PMDD er en alvorlig form for premenstruelt syndrom som påvirker en kvinnes humør og fungering. Ett år senere, FDA også godkjent Yaz som en akne behandling for kvinner med moderat akne som også ønsker en muntlig prevensjon metoden.

Betraktninger

Yaz p-piller er forbundet med alvorlige bivirkninger hos noen kvinner. Den drospirenon fører likene av noen brukere å produsere overflødig kalium. Dette kan føre til potensielt dødelige hjerteproblemer og andre negative fysiske effekter. Ta denne risikoen i betraktning før du velger det på grunn av sin acne behandling egenskaper; det er andre akne medisiner uten denne risikoen. Yaz også bærer de samme risikoene som andre p-piller, slik som ømme bryster og en økt risiko for blodpropp og høyt blodtrykk, ifølge Dr. Lawrence Gibson av Mayo Clinic. Disse risikoene er forhøyet hos kvinner som røyker og de over 35 år.

Alternatives

Yaz er ikke den eneste p-pille godkjent for behandling av akne. En pille kalt Ortho Tri-cyklen, som inneholder etinyløstradiol og norgestimat, og en pille kalt Estrostep, som inneholder etinyløstradiol og noretindron, har også FDA-godkjenning for dette formål, bemerker Dr. Gibson. De kan være bedre alternativer for kvinner som har kalium problemer forårsaket av drospirenon i Yaz.

Advarsel

FDA tvunget Bayer å kjøre annonser korrigere mulige misforståelser forårsaket av sine tidlige Yaz reklamer. FDA anklaget Bayer av å vektlegge Yaz evne til å bekjempe akne og PMDD mens glatter over potensielle dårlige bivirkninger, ifølge Natasha Singer av New York Times.