Kjennetegn på et verbalt fornærmende Husband

May 30


Kjennetegn på et verbalt fornærmende Husband


Har mannen din gjøre narr av deg eller kjefte mye på en måte som gjør at du føler deg dårlig om deg selv? Hvis dette høres kjent ut, er det mulig at forholdet kan anses verbalt fornærmende. Mange mennesker klarer å innse at verbal mishandling kan være like skadelig for psykisk velvære som fysiske former for vold i hjemmet, sier Stephen Stosny, Ph.D. i en Psychology Today artikkel med tittelen, "Effekter av emosjonelle misbruk: Det Hurts To Love". Kjennetegn på et verbalt fornærmende mann kan inkludere faktorer assosiert med hvordan han behandler sin ektefelle, bakgrunn og spesifikke personlighetstrekk. Å kunne gjenkjenne tegn på en fornærmende ektefelle kan bidra til å forberede deg til å håndtere situasjonen.

Utskjelling Kjennetegn

Verbal mishandling er en form for ikke-fysisk følelsesmessige eller psykiske overgrep som kan inkludere navnet ringer, truende, sier pinlig eller nedsettende ting eller roping, sier Tina de Benedictis, Ph.D. og kolleger for American Academy of Experts i traumatisk stress. Det er typisk et middel for å oppnå kontroll i forholdet. Ektemenn prøver ofte å utøve sin makt ved å true med skade, isolasjon fra venner eller familie eller oppgivelse, ifølge Stosny. Selv om verbal mishandling inkluderer ikke fysisk skade, kan det være like skadelig som andre former.

Psykologi og individuelle kjennetegn

Faktorer assosiert med en antisosial personlighet og depressive symptomer er ofte funnet blant menn som verbalt mishandler sine koner ifølge en studie publisert i Journal of Injury Prevention av C Peek-Asa og kolleger. Disse egenskapene kan inkludere aggresjon, sinne, en tendens til å manipulere, tristhet eller angst. Selv om de kanskje ikke direkte føre til ekteskapelig misbruk, kan disse og andre lignende egenskaper øke sin intensitet og alvorlighetsgrad. Menn som tror på strenge kjønnsroller kan også ty til verbal mishandling.

Slektstreet

Aspekter av familiens historie kan disponere en mann å være verbalt fornærmende til sin kone. Spesielt ble en familiehistorie med kriminalitet og rusmisbruk funnet å være assosiert med psykiske overgrep hos menn, sier en 2010 studie publisert i "Journal of Interpersonal Violence". Vitne familievold mellom foreldre kan også bidra til et barn som vokser opp til å bli en overgriper. Disse funnene tyder på at denne type vold kan læres fra å oppleve tilsvarende forhold i barndommen og har ingen alternative modeller for samspill med sine kjære.

Situasjons

Faktorer, som for eksempel økonomisk relatert stress, kan både forsterke verbal mishandling og øke sin forekomst. Arbeidsledighet, ha få venner og utrygghet kan også være innflytelsesrik, sier American Psychological Association. Selv om visse situasjoner kan føre til stress, er de ikke unnskyldninger for mannen din å bli verbalt fornærmende. Hvis du eller noen du kjenner lider i hendene på en fornærmende mann, er det viktig at du merker tegn og søke hjelp.