Selektive Spiseforstyrrelser hos barn

September 3


Selektive Spiseforstyrrelser hos barn


The American Psychiatric Association kan liste opp en ny diagnose i sin 2013 "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders," kostholdsekspert Denise Reynolds rapporterer: selektiv spiseforstyrrelse. SED har negative helsemessige og sosiale effekter som kan følge barna inn i voksenlivet. Et barn med SED avviker fra normal "kresen i matveien" noen foreldre har å stri med; det er viktig å identifisere hva som skjer tidlig. Selektiv spiseforstyrrelse har både nevrologiske og lært årsaker --- sin basis synes både arv og miljø.

Selektiv Eating Disorder versus Kresne Eaters


Selektive Spiseforstyrrelser hos barn


Barn med selektiv spiseforstyrrelse ikke bare har sterke mat preferanser, skriver psykoterapeut Abigail H. Natenshon; de har ekstrem følsomhet til severdigheter, lukter og teksturer knyttet til ulike matvarer. De har en overfølsom brekningsrefleksen og prøver ny mat skremmer dem. Barn med SED har ofte nevrologiske lidelser som Asperger syndrom, sensoriske integrering uorden eller gjennomgripende utviklingsforstyrrelse. Kresen eaters, på den annen side, kan tolerere nye matvarer og smake på dem. Den kresen i matveien kan bruke mat til å tiltrekke seg oppmerksomhet eller utøve kontroll.

Både kresen eaters og de med selektiv spiseforstyrrelse har genetisk baserte tilbøyeligheter for slik oppførsel, men kresen i matveien er mer sannsynlig å ha blitt kondisjonert til hans oppførsel etter hans miljø. Duke University forsker Nancy Zucker forklarer at folk med SED er ikke bare sta: De begrenser drastisk deres mat valg på grunn av andre enn smak sensoriske kvaliteter.

Helseeffekter


Selektive Spiseforstyrrelser hos barn


Underernæring er alltid en vurdering når barn har SED, og ​​med tanke på at de vokser raskt i form av hjerne trasé og kropp, er dette av stor bekymring. De kan støte på tannproblemer på grunn av en preferanse for sukkerholdig mat, Sussex og Wessex Spiseforstyrrelser Association advarer, og gastrointestinale problemer hvis de ikke får nok fiber. Matvarer som SED barna foretrekker en tendens til å være blid, behandlet og salt, så høyt blodtrykk og fedme er andre risikoer forbundet med selektiv spiseforstyrrelse. Slike matvaner i barndommen og ung voksen alder kan alvorlig påvirke helsen senere i livet.

Sosiale virkningene


Selektive Spiseforstyrrelser hos barn


Selektiv spiseforstyrrelse kan forandre ens følelse av selvtillit og selvfølelse og påvirker familierelasjoner, omgjengelighet og faglig og profesjonell ytelse. Angst, konflikt og sosial unngåelse går hånd i hånd med SED.

Hos voksne forstyrrer arbeid og sosialt liv SED; de kan også bli engstelig om å være dårlige rollemodeller for sine egne barn. De er flau av sin spiseatferd og vil forsøke å skjule dem ved å unngå sosiale arrangementer som involverer å spise eller drikke eller gjøre opp andre unnskyldninger for ikke å spise.

Behandling av spiseforstyrrelser


Selektive Spiseforstyrrelser hos barn


Zucker arbeider for å hjelpe voksne med SED akseptere seg selv og sine preferanser og påpeker at SED barna ikke er bare å være forsettlig. Dr. Kay Toomey utviklet den sekvensielle-oral-sensorisk tilnærming --- forkorte SOS --- for problem matere. Hun sier hun tror at spising er en lært atferd, ikke bare instinktive. Først må du finne ut hvorfor barnet ikke vil spise. Er det lukten? Teksturen? En fysisk lidelse? En dårlig opplevelse? Da kan du finne ut måter å løse problemet og angre den negative condition.

Anspente og tvangs spise miljøer øker risikoen for at barn skal utvikle et problem; familiens måltider bør være hyggelig og ikke presset. Terapeut Ellyn Satter bemerker at selv om det er et biologisk problem, kan foreldre lære å lære sine barn hvordan de skal takle sine mat preferanser. Barn med selektiv spiseforstyrrelse må overvåkes for å være sikker på at de får tilstrekkelig ernæring for deres vekst og utvikling.

Betraktninger

Diskutere barnets matvaner med legen hennes, som kan være i stand til å diagnostisere spiseforstyrrelser eller kan henvise barnet til en spesialist. Barnets lege kan også gi råd om riktig ernæring for hennes tilstand.