Har Vitamin D Raise testosteronnivå?

July 17


Har Vitamin D Raise testosteronnivå?


Vitamin D er et fettløselig vitamin som er ansvarlig for en rekke funksjoner i kroppen, blant annet kalsium absorpsjon, hvite blodlegemer og blodtrykket regulering. I tillegg kan det bidra til å øke nivåene av testosteron, et hormon forbundet med mannlighet. Vitamin D kan syntetiseres i huden fra soleksponering og finnes i laks, sopp, egg og meieriprodukter.

Testosteron

Testosteron er et hormon som finnes i større mengder hos menn enn hos kvinner. Det spiller en rolle i sædproduksjon, bentetthet, bygge muskler og libido. Testosteronnivå er høyest i ungdomsårene og tidlig voksen alder, men sakte begynne å avta etter fylte 30. Symptomer på lavt testosteron inkludere mindre seksuell lyst, økt kroppsfett, tretthet og depresjon, ifølge Urologi Care Foundation.

Vitamin D-status

Forholdet mellom vitamin D-status og testosteronnivå ble studert av forskere fra Medical University i Østerrike. Forskerne målte vitamin D og testosteronnivået hos menn som gjennomgår en koronar angiografi. De oppdaget at menn med tilstrekkelig vitamin D-nivåer, definert som 30mcg / L eller mer, hadde høyere testosteronnivå sammenlignet med de med utilstrekkelig vitamin D-nivåer, definert som 20 til 29.9mcg / L, ifølge funn rapportert i august 2010 utgaven av "Clinical Endocrinology." `

Vitamin D-tilskudd

Forskere fra det medisinske universitetet i Graz Østerrike undersøkt effekten av vitamin D-tilskudd på testosteronnivået hos menn med lavt testosteron. Deltakerne fikk 3332 internasjonale enheter av vitamin D eller en placebo per dag i ett år. Forskere observert at vitamin D-gruppen opplevde økning i testosteronnivå sammenlignet med placebogruppen, ifølge forskning publisert i mars 2011 utgaven av "hormon og Metabolsk Research."

Bivirkninger og interaksjoner

Selv om det er vanskelig å få for mye vitamin D fra mat, kan overdreven vitamin D fra tilskudd forårsake bivirkninger, inkludert sterk tørste, diaré, dårlig appetitt og skjelettsmerter. Ifølge University of Maryland Medical Center, er den øvre grensen for voksne 4000 IE vitamin D daglig. Det kan samhandle med medisiner som kalsiumblokkere og atorvastatin. Derfor, ta kontakt med din fastlege lege før du tar vitamin D-tilskudd.


Relaterte artikler