Bivirkninger av Lipitor Overdose

December 14

Lipitor (atorvastatin) er en kolesterolsenkende medisiner foreskrevet i doser mellom 10 og 80 mg daglig, avhengig av pasienten. Det senker mengden av low-density lipoprotein (LDL) ("dårlig kolesterol") for å bidra til å bekjempe hjertesykdom ved å blokkere et enzym som leveren produserer samtidig som kolesterol. Ifølge Mayo Clinic ansatte, hjelper Lipitor også kroppen reabsorb bebygde avleiringer på blodårene slik at blodet kan strømme fritt, senke høyt blodtrykk (en viktig faktor i hjertesykdommer). Medisinen er vanligvis relativt fri for bivirkninger, selv når overdose.

Overdose Side Effects Unknown

Ifølge Drugs.com, ingen spesiell livstruende symptomer eller bivirkninger kan forventes i tilfelle av en overdose av Lipitor. Lipitor er maker, Pfizer, sier noen overdose bør behandles i henhold til de symptomene som vises.

Bivirkning Multipliseringsenheter

Niacin kan øke de skadelige bivirkninger av Lipitor på muskel, som igjen kan skade pasientens nyrer og føre til nyresvikt, ifølge Mayo Clinic. Bruk av alkohol med Lipitor kan øke mulige skadelige bivirkninger til pasientens leveren.

Animal Overdose bivirkninger i Trials

I studier for Lipitor, overdoser bevisst gitt til dyrene til slutt førte til en rekke bivirkninger, inkludert hjerne blødning, kramper og synsnerven degenerasjon. RxList.com sa disse bivirkningene forekom i hunder som fikk økende overdoser i løpet av tre måneder.