Soba Noodles Ernæring

September 19


Soba Noodles Ernæring


Soba betyr bokhvete på japansk. Selv om noen versjoner av soba nudler inneholder hvete, kan du finne soba nudler laget med bare bokhvete mel. Disse nudler, som brukes i både varme og kalde retter, ser ut som spaghetti, men har en nuttier smak. Ernæringsmessig disse nudler er lik spaghetti, men de tilbyr noen ekstra fordeler.

Sunn kilde til kalorier

Såvidt kalorier gå, Soba nudler har omtrent samme antall som spaghetti nudler - 200 kalorier i en 2-unse tørr servering. Hvis du spiser 2000 kalorier om dagen, en servering av soba nudler møter bare 10 prosent av det daglige kaloribehov. De fleste av de kalorier i nudler kommer fra sin karbohydratinnhold, noe som er 43 gram. Soba nudler er også lav i fett med bare ett gram fett per servering.

Høy i Fiber

Soba nudler er en god kilde til fiber. Nudler laget med 100 prosent bokhvete mel inneholder 3 gram fiber per servering. I gjennomsnitt, amerikanerne får 15 gram fiber per dag, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics, og ikke møte sine anbefalte behov av 25-38 gram per dag. Å få mer fiber i kosten fra matvarer som soba nudler holder deg mett lengre, og kan hjelpe deg bedre administrere din vekt.

Høykvalitets protein

En 2-unse servering av tørre soba nudler inneholder 6 til 8 gram protein. Selv om mengden av protein er ikke så mye annerledes enn det som finnes i spaghetti nudler, soba nudler inneholder en høyere kvalitet protein. Bokhvete er rik på lysin og har en aminosyre score på 100, noe som er en svært høy aminosyre score for et anlegg mat, i henhold til helkorn rådet. Proteinet i bokhvete, derimot, har en lav fordøyelighet og burde ikke være lettelse opp på som din eneste kilde til protein.

Full av Minerals

Soba nudler gi jern, kalsium, fosfor, magnesium, sink og kalium. Nudler er spesielt høy i fosfor, møte 20 prosent av den daglige verdi. Fosfor finnes i hver eneste celle i kroppen din, men dens primære rolle er å bistå med dannelse av bein og tenner.

Kilde til B-vitaminer

Soba nudler er også en god kilde til B-vitaminer. B vitaminer hjelper prosess mat til energi. De er også nødvendig for dannelsen av røde blodceller. I tillegg soba nudler er en rettferdig kilde til folinsyre, med 34 mikrogram per 2-unse tørr servering. Folsyre er viktig for kvinner i fertil alder fordi det bidrar til å hindre fødselsskader