Hva er årsakene til Rapid Vekttap i tenåringer?

September 19


Hva er årsakene til Rapid Vekttap i tenåringer?


Mange forhold kan føre til hurtig vekttap i tenåringer. Ifølge MayoClinic.com, er fedme et vanlig helseproblem blant amerikanske tenåringer. Jakten på skinn og en bedre kropp kjøre noen tenåringer til å vedta usunne matvaner. I noen tilfeller, spiseforstyrrelser manifest, forårsaker hurtig vekttap og en rekke andre helseproblemer. I andre tilfeller kan en tenåring utvikle en sykdom eller en medisinsk tilstand som fører ham til å oppleve hurtig vekttap.

Hypertyreose

Hypertyreose er en medisinsk tilstand som kan føre til hurtig vekttap i tenåringer, spesielt tenåringsjenter. Ifølge Family Doctor nettside, hypertyreose, også kjent som overaktiv skjoldbrusk sykdom, er en tilstand der en persons skjoldbruskkjertelen produserer overflødig thyroid hormon. Skjoldbruskkjertelen er en sommerfugl-formet kjertel som ligger på forsiden av halsen, i nærheten av adamseplet. Skjoldbruskkjertelen produserer hormoner som regulerer stoffskiftet, eller hastigheten av kroppens prosesser. Vanlige tegn og symptomer assosiert med hypertyreose omfatter plutselig vekttap, rask hjerterytme, økt appetitt, angst, nervøsitet, irritabilitet, skjelving på hendene og fingrene, svetting, endringer i menstruasjonsmønster, en forstørret skjoldbruskkjertelen eller struma, muskelsvakhet, tretthet og depresjon. The Family Doctor nettside sier at den vanligste årsaken til hypertyreose er en autoimmun lidelse kalt Graves 'sykdom.

Kreft

Kreft er en potensielt livstruende sykdom som kan føre til plutselig vekttap i tenåringer. Kreft er samling av over 100 ulike sykdommer som kan manifestere nesten hvor som helst i kroppen. Kreft oppstår når en persons cellene begynner å vokse ukontrollert, danner en masse av celler som kalles en svulst. The Kids Health nettside sier at selv om kreft er sjelden i tenårene, visse typer kreft har en tendens til å manifestere seg i tenårene flere enn voksne. Osteosarkom, testikkelkreft, Ewings sarkom, leukemi, Hodgkins sykdom, non-Hodgkins lymfom og rhabdomyosarcomas, eller bløtvev svulster, forekommer oftere hos barn og ungdom enn voksne. Vanlige tegn og symptomer assosiert med kreft inkluderer rask, uforklarlig vekttap, tretthet, smerte, feber, tarm endringer og en vedvarende hoste. Ifølge Cancer.net, er de fleste amerikanske tenåringer med kreft behandles ved pediatrisk onkologi sentre som har tilgang til de nyeste behandlinger.

Anorexia Nervosa

Anorexia nervosa er en spiseforstyrrelse som kan føre til hurtig vekttap i tenåringer. Ifølge Cleveland Clinic - en av de fire sykehusene i USA - anorexia nervosa er en livstruende spiseforstyrrelse der en person sulter seg for å gå ned i vekt. Diagnosen anorexia nervosa er gjort når en person veier minst 15 prosent mindre enn hennes normal kroppsvekt. Rapid vekttap på en person med anorexia nervosa kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner, inkludert død. The Cleveland Clinic sier at selv om anorexia nervosa er mest vanlig hos tenåringsjenter, tenåringsgutter og voksne menn og kvinner kan også utvikle denne tilstanden. Vanlige tegn og symptomer assosiert med anorexia nervosa inkluderer raske vekttap over flere uker eller måneder, merkelige matvaner eller rutiner, depresjon, angst, irritabilitet, hyppig sykdom, følelser av verdiløshet eller håpløshet og redusert kuldetoleranse.