Evening Primrose Oil & slimet i livmorhalsen

October 31


Evening Primrose Oil & slimet i livmorhalsen


Ofte forbundet med behandling av menopausale symptomer, kan nattlysolje også hjelpe kvinner på den andre enden av spekteret: de som prøver å bli gravide. Overvåking slimet i livmorhalsen er en måte å spore din fruktbarhet, og dette tillegget kan ha gunstige effekter på cervical væske. Snakk med legen din før du bruker nattlysolje for dette formålet, for å sikre at det er trygt og riktig for deg å konsumere.

Nattlysolje

Nattlysolje, eller EPO, stammer fra frøene av nattlysolje blomsten. Ifølge University of Maryland Medical Center, disse frøene inneholder nesten 25 prosent essensielle fettsyrer gunstig for helsen, inkludert linolsyre, eller LA; og gamma-linolensyre, eller GLA. EPO har behandlet hudsykdommer som eksem, elveblest og kløe, brystsmerter, menopausale symptomer som hetetokter, og leddgikt. En typisk dosering er 2 til 8 g daglig, standardisert til 8 prosent GLA, sier UMMC. Før du tar EPO, snakk med legen din om sikkerhet og dosering.

Slimet i livmorhalsen

Hormoner i kroppen i forbindelse med menstruasjonssyklusen også gjøre slimet i livmorhalsen. I løpet av syklusen, kvaliteter av dette slimet endring, og med instruksjon, kvinner kan tilnærme sin eggløsning gangen basert på slimet i livmorhalsen. Rett etter mensen, kan slimproduksjon være fraværende i flere dager. Som et egg begynner å modnes, er vanligvis overskyet og gul eller hvit dine slim produksjonen øker og, med en klebrig tekstur. Rett før eggløsning, produserer du enda mer slim, som vanligvis er klar og glatt. Dette er når du er mest fruktbar, forklarer Planned Parenthood.

Effekten av EPO på slimet i livmorhalsen

Infertilitet kan være en bivirkning av en diett mangelfull i essensielle fettsyrer, ifølge en artikkel publisert i det polske medisinske tidsskriftet "Przeglad Lekarski" i 2007. GLA kan være spesielt viktig for fruktbarhet fordi kroppen konverterer den til en prostaglandin, som fungerer som et hormon. Dette kan bidra til økt fruktbarhet ved å øke produksjonen av slimet i livmorhalsen, som hjelper sædcellene komme til egget. Mer forskning må gjøres om EPO er virkelig effektiv på å øke fruktbarhet og hva dens spesifikke effekter er på slimet i livmorhalsen. Hvis du prøver å bli gravid, bør du snakke med legen din om EPO kan bidra til å øke slim og hjelpe til fruktbarhet.

Betraktninger

Snakk med legen din om endringer i slimet i livmorhalsen hvis du har problemer med å bli gravid, og diskutere eventuelle urtemedisiner du tenker å bruke, inkludert nattlysolje, før man spiser dem. Før du bruker EPO, fortelle legen din om eventuelle andre kosttilskudd eller medisiner du tar, for å unngå uønskede interaksjoner.