Har Tanning Hjelp Cellulite?

March 29


Har Tanning Hjelp Cellulite?


Cellulitt er en vanlig kosmetisk problem involverer synlige lommer av fett under huden. Dessverre, det er ingen sikker måte å fjerne cellulitter. Tanning huden ved å utsette den for ultrafiolett eller UV, kan lys midlertidig maskere cellulitt til en viss grad, men i det lange løp, tanning faktisk gjør cellulite ser verre og kan føre til alvorlige helseproblemer, inkludert kreft. Sunless tanning er et trygt alternativ til UV tanning som kan midlertidig redusere forekomsten av cellulitter.

Om Cellulite

Cellulitter er fett deponert i lommene rett under huden, ofte forekommende rundt hofter, lår og rumpe. Det oppstår når kollagenfibre i mellom fett og hud strekning eller bryte ned, slik at fettcellene til å bule gjennom og gir huden en bølget eller dimpled utseende. Cellulitter er svært vanlig, selv blant folk som ikke er overvektig. Kvinner er vanligvis rammes oftere enn menn, men menn kan også ha cellulitter. Selv om mange mennesker er bevisste på sitt cellulitter, er det ikke betraktet som en medisinsk lidelse eller helseproblem.

Årsaker og behandlinger

En rekke faktorer kan føre til cellulitter, inkludert gener, hormoner og kosthold; men når du har cellulitter, er det ikke mye du kan gjøre for å bli kvitt det. Reklame for en rekke produkter, inkludert kremer, massasje, operasjoner og wraps, hevder å minimere eller eliminere forekomsten av cellulitter, men ifølge MayoClinic.com, har bare vekttap og medisinske behandlinger som involverer laser terapi eller radio-frekvens systemer vist noen løftet i dette området. Tanning huden kan midlertidig maskere forekomsten av cellulitter, selv over tid, vil tanning faktisk gjøre cellulitter ser enda verre ved å svekke og tynning huden som dekker det.

Farene ved Tanning

Foruten bare tilby en midlertidig kosmetisk fix for cellulitter, UV tanning, både innendørs og i solen, utgjør betydelig helserisiko. Selv om du ikke får en solbrenthet, kan tanning forårsake hudkreft og tidlig aldring av huden. Soling kan også gi øyeskade, inkludert grå stær og hornhinneskader. I tillegg, i henhold til FDA, kan overeksponering for UV-stråling undertrykke kroppens immunsystem, noe som gjør deg mer utsatt for virus og infeksjon.

Cellulite Prevention

Selv om det er ingen god måte å kurere cellulitter, kan enkelte livsstilsfaktorer bidra til å forhindre den fra forverring eller hindre deg fra å utvikle det i første omgang. Du kan ikke endre genetisk predisposisjon for cellulitter, men ifølge MedlinePlus, kan følgende retningslinjer hjelpe deg å unngå cellulitter: spise et sunt kosthold full av frukt, grønnsaker og fiber; trene regelmessig; opprettholde en sunn, stabil vekt; bor hydrert og ikke røyke.

Sunless Tanning

Hvis du liker den midlertidige cellulitt-maskering effekten av soling, men ønsker å unngå de alvorlige helserisikoen ved UV tanning, kan sunless tanning være et godt alternativ for deg. Sunless tanning produkter, også kalt selvbrunings, vanligvis inneholder et kjemikalie som kalles Dihydroxyacetone, eller DHA, som midlertidig mørkere hudens ytterste lag. Aktuelt sunless tanning produkter er trygge hvis de brukes som instruert og er tilgjengelig i mange over-the-counter spray, gel og lotion. Mange Solstudioer og spas tilbyr også profesjonelle spray-on sunless tanning behandlinger.