Havremel Vann til Lavere Kolesterol

September 11


Havremel Vann til Lavere Kolesterol


Havremel vann er det varme vannet igjen i en pott på stovetop etter at du koke havre for bare noen få minutter, og deretter tappe dem grundig. Du kan drikke eller nippe til vannet som er, eller du kan velge å reservere den for senere og bruke det til å koke ris, koke bønner eller legge til supper.

Havremel Vann vs. Oats

Ifølge Mayo Clinic, løselig fiber til stede i havremel gjør lavere nivåer av LDL kolesterol. Men det samme er ikke tilfelle for havregryn vann. Det er mulig for noen vitaminer, mineraler og næringsstoffer som finnes i havregryn å lekke ut i vannet mens de er matlaging, men de resulterende beløpene er ikke sannsynlig å være stor nok til å gi noen betydelige helsemessige fordeler. Imidlertid vil spise vassen havremel hjelpe. Ifølge en april 1992 en studie fra Chemical Center i Lund, Sverige, spise frysetørret havresuppe senket kolesterolet mer effektivt i rotter enn et kommersielt produkt gjorde.

Løselig Fiber

Den nasjonale hjerte lunge og blod Institute sier at å øke mengden av løselig fiber i kosten kan effektivt lavere kolesterol. Løselig fiber er litt svampete, noe som forklarer hvorfor havregryn bryte ned etter flere minutters koking og ta på seg en gluey, seig konsistens. Siden fiberen er til stede i selve havre og ikke i vann, men havremel vann vil ikke senke LDL-kolesterolnivåer.

Alternatives

Det finnes mange sunne, næringsrike matvarer som er høy i løselig fiber og kan arbeide for å senke kolesterolnivået i blodet så effektivt som havregryn kan. Den nasjonale hjerte lunge og blod Institute lister epler og kidneybønner som to konkrete alternativer, men alle typer bønne eller legume og mange hele korn er også rik på fiber. The Mayo Clinic antyder også fet fisk, pærer, bygg, svisker, nøtter og olivenolje.

Betraktninger

Hvis du har høyt kolesterol, spise havregryn eller andre matvarer som inneholder havre kan bidra til å senke kolesterolnivået ditt, men havremel vann vil ikke hjelpe. Snakk med legen din eller en helsearbeider for detaljerte og personlige kostholdsanbefalinger.

Forebygging / løsning

Selv om havremel vann ikke vil fungere, kan du ta andre enn å velge fiberrike matvarer for å senke kolesterolet tiltak. The American Heart Association og American Stroke Association anbefaler å delta i regelmessig mosjon, noe som begrenser mengden mettet fett du spiser og fokusere kostholdet på frukt, grønnsaker, hele korn, magre proteiner og nonfat eller lav-fett meieriprodukter.