Hva er Bromelain godt for?

May 14


Hva er Bromelain godt for?


Bromelain er en fordøyelsesenzymer som finnes naturlig i stilkene av ananas, men det er nå også tilgjengelig i kosttilskudd, ifølge University of Michigan Health System. Det er noen ganger brukt som en fordøyelseskanal hjelpemiddel og å behandle betennelse. De medisinske fordeler av ananas har vært kjent og anbefalt i søramerikanske og mellomamerikanske kulturer i hundrevis av år. Før du bruker bromelain å forbedre helse, først konsultere med en kunnskapsrik lege.

Medisinsk bruk

I dag er kosttilskudd som inneholder bromelain tatt for to hovedgrunner, det reduserer betennelser i kroppen og lette fordøyelsesproblemer, ifølge MedlinePlus. Flere inflammatoriske tilstander kan lindres ved bromelain kosttilskudd, inkludert leddgikt, bihulebetennelse, sår og brannskader. Fordi det er en fordøyelseskanal enzym, er det noen ganger anbefalt for fordøyelsesproblemer inkludert halsbrann, urolig mage og diaré. Konsultere med en kunnskapsrik helsepersonell før du bruker kosttilskudd som inneholder bromelain.

Slik fungerer det

Bromelain er effektiv som et anti-inflammatorisk, fordi det kan redusere nivåene av tromboksan A2 og prostaglandin E2, som bidrar til betennelse i kroppen, i henhold til Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Det hemmer også bevegelsen av blodceller kalt nøytrofile, som også spiller en rolle i betennelse. Dens effektivitet i behandling av fordøyelsesforhold er fordi det er et enzym, og bidra til å bryte maten ned under fordøyelsesprosessen. Alltid konsultere med en medisinsk faglig før du tar kosttilskudd som inneholder bromelain.

Dosering

Anbefalt dose for bromelain kosttilskudd avhengig av hva den brukes til å behandle. Den generelle anbefalt dose er 80 mg til 320 mg to eller tre ganger daglig, ifølge University of Maryland Medical Center. Som en fordøyelsesapparatet, er dosen 500 mg daglig i en delt dose. Leddgikt kan ta mellom 500 mg og 2000 mg daglig delt inn i to doser. Å redusere betennelse, er bromelain best tas på tom mage, melder MedlinePlus. For fordøyelses bekymringer, ta bromelain med måltider.

Bivirkninger

Selv bromelain kan være effektive i behandling av visse medisinske tilstander, og er generelt ansett som trygt, noen bivirkninger er mulig. De hyppigst rapporterte bivirkningene er diaré og mageproblemer, men økt puls, kvalme, oppkast, menstruasjonsproblemer og irritasjon av slimhinner, ifølge MedlinePlus. Bromelain har også vært assosiert med allergiske reaksjoner og astmatiske reaksjoner. Disse reaksjonene er mulig i folk allergisk mot ananas og beslektede planter, inkludert latex, gulrot, fennikel, gresspollen, bjørkepollen, sypress pollen og hvete blomst. Før du tar bromelain kosttilskudd, snakk med en lege som kan gi deg råd om potensielle risikoer.

Advarsler

Til tross for dens effektivitet, bromelain kosttilskudd er ikke trygt for visse personer. De med høyt blodtrykk og hjertesykdom bør ikke bruke bromelain på grunn av risikoen for økt hjertefrekvens, ifølge University of Maryland Medical Center. Det kan også utgjøre en blødningsrisiko og bør ikke brukes av personer som har blødningsforstyrrelser. Personer med lever- eller nyresykdom og kvinner som er gravide eller ammer også bør ikke bruke bromelain produkter. Diskutere alltid komplett medisinsk historie med en helse utøveren før du bruker bromelain.