Hvordan bruke Mindfulness øyeblikkene med barn

March 7


Hvordan bruke Mindfulness øyeblikkene med barn


Når familien har en travel timeplan, kan det noen ganger virke som om du er mer drill sersjant enn foreldre - stadig regissere barna og utstede kommandoer for å komme gjennom dagen. Men i en hektisk livsstil, kan du gå glipp av noen av de beste øyeblikkene. I en artikkel på PsychCentral nettside, beskriver klinisk sosionom Carla Naumburg mindful foreldre som "å være til stede og medfølende i øyeblikket, hva nå enn det øyeblikk kan se ut." Ved å bremse ned og tilbringe tid med barna, kan du lage mer mindful øyeblikk, om bare for en liten stund hver dag.

Trinn 1

Begynn i det små, antyder en 2008 artikkel publisert i "Gestalt Review." Mens mindfulness er ofte brukt i forbindelse med meditasjon, betyr det ikke at du og dine barn har til å sitte og stirre på hverandre i 30 minutter hver dag. I stedet praksis tilkobling og kommunisere med barna dine i noen minutter hver dag til å starte. Etter hvert som du blir mer vant til praksis, kan du øke tiden.

Trinn 2

Slå av elektronikk i noen minutter hver dag mens du kobler med barna. Mindfulness betyr å være til stede for de små, som er vanskelig å gjøre når du sjekker e-post, logge inn på nettsamfunn eller prøver å ordne timeplanen på smarttelefonen. I stedet, slå den av eller sette den i et annet rom mens du samhandler med barna. På den måten er det ingen distraksjoner.

Trinn 3

Spør dine barn spørsmål som virkelig får dem snakker. Eldre barn er mer enn glade for å gi et kort "ja" eller "nei" svar på dine spørsmål, så få samtalen beveger seg ved å stille spørsmål som krever mer enn det, som "Hva er din favoritt ting å gjøre og hvorfor?" eller "Hvis du hadde en million dollar, hvordan ville du bruke det?" Deretter, når barna gi sine svar, lytt nøye og svare på la barna vite at deres meninger og ideer er viktig for deg.

Trinn 4

Hodet utenfor, selv om det bare er for noen få minutter hver dag, i godt og dårlig vær, antyder en 2012 artikkel i "Grønn Child" magasin. Komme vekk fra travelheten i en travel husholdning, videospill, tv og datamaskiner kan være nok til å gi deg og dine barn en mulighet til å koble til. Gå en tur, gjøre litt hagearbeid, ri sykler - noe som lar deg sakte ned og komme vekk fra støy for en liten stund.

Trinn 5

Utnytte tiden hvor du normalt ville ignorere eller unngå å snakke med barna. Ta bilen, for eksempel - med de tilgjengelige elektronikk, kan du lytte til radio mens du kjører, mens barna ser på en DVD. I stedet snakker med barna uten å bli distrahert. Unngå å isolere deg selv når du er sammen og ta mulighetene til å snakke, le og nyte tiden sammen med dine små.