Bivirkninger av Morphine Overdose

January 4


Bivirkninger av Morphine Overdose


Morfin er et svært vanedannende narkotiske smertestill laget av opium. Dette opioid fungerer på reseptorer i nervesystemet der det kan stimulere molekylære forandringer i cellemembraner for å lindre smerte og langsom pust. En typisk dose ville være 3 til 7 mg morfin tatt intravenøst ​​med mye høyere doser gitt oralt. Bivirkningene av en akutt overdose av morfin kan omfatte død.

Deprimert respirasjon

Morfin presser åndedrett selv i normale doser. Men en overdose av morfin kan føre til puste å stoppe helt og føre til dødsfall. Ifølge Drugs.com, kan en overdose morfin forårsake puste å bli så grunt den stopper. Doser må nøye kontrollert og overvåket i skrøpelige pasienter, de med pusteproblemer og de med ekstra følsomhet for opioider.

Astma angrep

Selv om for mye morfin ikke forårsaker respirasjonssvikt, kan det føre til et astmaanfall for dem som lider av alvorlig astma. Den RxList nettside advarer om at morfin ikke bør gis til de med akutt astma, med mindre det er utstyr for hånden for nøds gjenoppliving.

Besvimelse, svakhet

En morfin overdose kan føre til besvimelse, svakhet og forvirring. En nedsatt kroppstemperatur, klam følelse hud og ekstrem slapphet og svak puls er alle bivirkninger av morfin overdose, ifølge Drugs.com.

Gastrointestinal Opprørt

Morfin overdose kan forårsake gastrointestinal opprørt. Ifølge RxList hjemmeside, om lag 10 prosent av de som tok for mye morfin led oppkast, kvalme, magesmerter, forstoppelse eller diaré.

Toleranse av Gradvis Overdose

En overdose som skulle vise seg fatal kan resultere i noen bivirkninger hvis det bygger seg opp over tid. Ifølge Dr. Joanne Lynn fra George Washington University School of Medicine, overdoser som ville stoppe åndedrett og forårsake død har blitt rutinemessig tolerert av pasienter når økningen i dosering var gradvis. En 23 juli 1997, artikkel i The New York Times rapporterte om pasienter som fikk 10 ganger normal dose morfin med lite luft effekt.