Hva er på kort sikt skadelige effekter forårsaket av Crystal Meth?

October 31

Krystall metamfetamin, eller crystal meth, er en ren form av metamfetamin som kan røykes, svelges eller inhaleres. Denne kunstige stimulerende virkninger på sentralnervesystemet, forårsaker fysiologisk og psykologisk avhengighet. Kortsiktige og langsiktige effekter er skadelig og relativt lett å kjenne igjen.

Atferdsendringer

Fordi crystal meth stimulerer hjernen til å øke flere signalstoffer som påvirker hjernens "belønning" system, kan stoffet heve ens humør og indusere eufori. Når virkningene har slitt av - i løpet av seks til 12 timer - det motsatte begynner å skje. Brukere kan umiddelbart bli opphisset, voldelig, aggressiv og uberegnelig. Det er også mulig å oppleve paranoia og angst, auditive og visuelle hallusinasjoner, sammen med morderiske eller selvmordstanker.

Appetitt endringer

Crystal meth etterligner kroppens naturlige "fight of flight" respons. Når dette skjer, en bruker ofte ikke kjenner igjen følelsen av sult. Ikke overraskende, fører dette unaturlig appetitt undertrykkelse til dramatisk vekttap.

Søvnforstyrrelser

Crystal meth forstyrrer hjernens evne til å erkjenne behovet for søvn og gir brukere med lengre perioder med årvåkenhet. Søvnløshet er derfor en felles korttids bivirkning. Ifølge Partnerskap for en stoffri America nettside, en vanlig indikator på at noen bruker meth inkluderer ikke sove for alt fra to til tre dager.

Hjerte- Bekymringer

Crystal meth bruk kan produsere farlige kardiovaskulære effekter, for eksempel en akselerert hjertefrekvens og høyt blodtrykk. Konsekvensene av disse kortsiktige bivirkninger er sterk nok til å forårsake brystsmerter og slag samt og irreversible skader på nyrer og blodårene i hjernen.

Nevrologiske problemer

Skjelvinger og kramper, sammen med hypertermi, er noen av de fatale nevrologiske bivirkninger forårsaket av crystal meth bruk. Hypertermi kan føre til en persons kroppstemperaturen til å stige så høyt som 108 grader Fahrenheit.

Bivirkninger under graviditet

Når det brukes av gravide kvinner, Partnerskap for en stoffri Amerika bemerker at crystal meth kan føre til for tidlig fødsel. I tillegg, fødselsskader inkludert hjerte misdannelse og ganespalte også er mulig. Spedbarn i crystal meth narkomane kan også bli født avhengige og vil vise umiddelbare tegn til skjelvinger og overdreven gråt.