Kan du spise Sucker Fish?

August 4

Great Lakes er hjem til en rekke av fisk, inkludert ørret, bass, stør og sucker fisk. Selv om sucker fisken ikke vil være like populær som annen fisk, er det en velsmakende kilde til protein og andre viktige næringsstoffer. Fisken som du spiser bør kun være fra rene farvann, og den har de mest helsemessige fordeler når du spiser det i moderate mengder som en del av et balansert kosthold.

Bakgrunn

Den hvite sucker, eller Catostomus commersoni, er også kjent som den vanlige, østlige eller grå sucker, mulle eller bay fisk, ifølge University of Wisconsin. Det er innfødt til Lakes Michigan, Huron, Erie, Ontario og Superior, og det kan vokse opp til 20 inches i lengde og 4 kg. i vekt. Hvit sucker er like spiselig som annen fisk, og navnet kan bidra til å forklare sin mangel på popularitet. Du kan bruke den fersk eller bevare den etter at du fange den.

Næringsinnhold

Hver servering av 159 g, eller nesten 6 oz., Har bare 146 kalorier, 3,7 g fett og 0 g karbohydrat. Den hvite sucker gir 27 g høykvalitets protein. Hver porsjon har 604 mg kalium og 64 mg natrium, og en høy-kalium, lav-natrium diett hjelpe deg å kontrollere blodtrykket, ifølge de 2010 Dietary Guidelines fra US Department of Health and Human Services. Fisken har 111 mg kalsium, eller 11 prosent av den daglige verdi, 2 mg jern, eller 11 prosent av den daglige verdi, og 3,2 mcg vitamin B-12, eller 53 prosent av den daglige verdi.

Fett og kolesterol

Den hvite sucker har kun 0,7 g kolesterol-raising mettet fett, og det gir 0,3 g eikosapentaensyre, eller EPA og 0,5 g docosohexaenoic syre, eller DHA. EPA og DHA er langkjedede omega-tre fettsyrer, fra fett i fisk, noe som kan redusere risikoen for hjertedød. Friske voksne bør spise to porsjoner med sjømat per uke for å møte anbefalingene i 2010 Dietary Guidelines fra US Department of Health and Human Services. Den hvite sucker er høy i kolesterol, med 65 mg per porsjon, og friske voksne bør ikke ha mer enn 300 mg per dag.

Anbefalte bruksområder

Du kan spise fersk hvit sucker akkurat som du ville spise annen hvit fisk, som for eksempel grillet, bakt eller i supper, chowders og stuinger, ifølge University of Wisconsin. Du kan fryse fersk hvit sucker for senere bruk, og University of Minnesota anbefaler å fryse det så snart som mulig etter å fange den. Følg sikkerhetstiltak for hermetisering å unngå forurensning med Clostridium botulinum. Et annet alternativ er å saltlake og røyke fisken.


Relaterte artikler