Eventuelle bivirkninger av Warfarin Med Koenzym Q10?

January 7

Warfarin er en reseptbelagte medisiner som brukes til behandling av blodpropp. Koenzym Q10 er et sammensatt produsert av kroppen din som er også tilgjengelig som en helse supplement. Koenzym Q10 kosttilskudd er ofte brukt til å behandle en rekke helsemessige forhold, spesielt de som påvirker det kardiovaskulære systemet. Tar koenzym Q10 kan muligens forårsake interaksjoner med warfarin. Når du er foreskrevet en medisin, bør du fortelle legen din alle kosttilskudd du tar, fordi mange kosttilskudd kan føre til potensielt farlige interaksjoner med reseptbelagte legemidler.

Warfarin

Warfarin forsinker prosessen med blod-koagulering, og av denne grunn er det ofte referert til som en blod-tynning medisin. Merkenavn av warfarin inkluderer Coumadin og Jantoven. Warfarin brukes til enten å forhindre dannelse av blodpropper eller for å behandle blodpropper som allerede har dannet ved å hindre dem fra å vokse større. Behandling med warfarin må overvåkes nøye, fordi for mye warfarin kan øke risikoen for alvorlig blødning eller blødning.

Koenzym Q10

Koenzym Q10, som ofte forkortet CoQ10, er et naturlig forekommende stoff som er produsert av kroppen og finnes i enkelte matvarer, spesielt kjøtt og sjømat. Kosttilskudd som inneholder koenzym Q10 blir ofte brukt til å behandle flere sykdommer, blant annet høyt blodtrykk og hjertesykdom. Folk kan også ta koenzym Q10 med warfarin for å forhindre håravfall som er noen ganger en bivirkning av warfarin behandling, men ikke nok bevis støtter denne påstanden, melder MedlinePlus.

Koenzym Q10 Sammen med Warfarin

Koenzym Q10 har en tendens til å øke blodpropper, som er det motsatte effekten av warfarin. Inntak av koenzym Q10 samtidig som warfarin kan muligens motvirke effekten av warfarin. Denne interaksjonen kan være svært farlig. Hvis du tar warfarin å behandle en blodpropp, ta koenzym Q10 samtidig kan føre til blodpropp å vokse seg større, noe som kan føre til alvorlig personskade eller muligens død dersom blodpropp bryter løs og reiser til hjertet, hjernen eller lungene. Du bør ta koenzym Q10 samtidig som warfarin bare hvis legen gir deg klare instrukser om å gjøre det.

Andre Drug Interactions

Koenzym Q10 kan også forårsake interaksjoner med flere andre typer medisiner. Koenzym Q10 har en tendens til å senke blodtrykket, noe som kan resultere i farlig lavt blodtrykk hos personer som tar andre medisiner for å senke blodtrykket. Koenzym Q10 kan også samvirke med kjemoterapeutiske midler, så som doksorubicin, enten ved å redusere noen av bivirkningene av cytostatika eller ved å redusere deres effektivitet.