Hva er gode karbohydrater for vektløfting?

May 9


Hva er gode karbohydrater for vektløfting?


Karbohydrater inneholder fire kalorier per gram og er kroppens viktigste energikilde. Men karbohydrater har ulike egenskaper og hver type bør brukes på en bestemt måte for å hjelpe deg å nå dine vektløfting mål.

Retningslinjer

Den type og mengder av karbohydrater du spiser bør avhenge av hva du prøver å oppnå med din vektløfting program. For eksempel, spiser mer karbohydrater hvis du prøver å få muskelmasse og vekt, og færre karbohydrater hvis du prøver å opprettholde muskelvevet mens miste kroppsfett.

Komplekse karbohydrater


Hva er gode karbohydrater for vektløfting?


Komplekse karbohydrater som havregryn, fullkorn ris, hele korn brød, søte poteter, poteter, yams og quinoa er langsomt assimilert av kroppen og gi energi til din vektløfting treningsøkter. Disse anses lav glykemisk karbohydrater som de gir vedvarende energi, stabilt blodsukkernivå, og ikke lokke fram en insulin bølge, som driver overflødig energi til fett butikker. Spise opp til seks måltider om dagen hvis du prøver å bygge muskler og få vekt. Inkludere komplekse karbohydrater med minst fire av disse måltidene. Begrens komplekse karbohydrater til ett eller to måltider hvis du prøver å få muskelmasse og miste kroppsfett.

Grønnsaker og frukt


Hva er gode karbohydrater for vektløfting?


Grønnsaker, frukt og bær er ideelle kilder til karbohydrater hvis du er bekymret for dine nivåer av kroppsfett. De gir også verdifulle vitaminer, mineraler og fiber. Spis et utvalg som brokkoli, blomkål, grønne bønner, rosenkål, gulrøtter, spinat, okra, avokado, bananer, epler, kiwi, mango, papaya, blåbær og bjørnebær.

Post-Workout Karbohydrater


Hva er gode karbohydrater for vektløfting?


En intens vektløfting rutine tapper kroppen for næringsstoffer som muskelglykogen. Til økt utvinning og muskelvekst, fylle disse næringsstoffene innen to timer etter treningen. Din umiddelbare post-workout måltid er dagens viktigste måltid av dagen for å få muskler. Saft og tørket frukt gir raskt assimilert karbohydrater for å erstatte utarmet næringsstoffer. Spise et måltid av komplekse karbohydrater, protein og grønnsaker innen to til tre timer av din post-workout måltid.