Tensor Fasciae latae Muscle Strekker

September 2


Tensor Fasciae latae Muscle Strekker


Tensor fasciae latae muskel, som ligger på siden av bekkenet, bidrar til å stabilisere hoften gjennom sin forbindelse til en stripe av tøff bindevev på utsiden av låret kalt Iliotibial band. Stretching en kronisk kontrakt tensor fasciae latae kan bidra til å forbedre omfanget av bevegelse av hoftene.

Tensor Fasciae latae

Tensor fasciae latae festes til siden av bekken. Det setter inn i Iliotibial band, en tykk, sterk bånd av bindevev som renner ned på utsiden av låret til rett under kneet. Når tensor fasicae latae kontrakter, strammer det Iliotibial band, derav navnet, som betyr "tensor av lateral fascia." Ved å stramme Iliotibial band, stabiliserer muskel bekkenet og lår. Det bortfører også låret, beveger den bort fra kroppen, samt internt roterende låret og bøyer hoften.

Standing Iliotibial Stretch

For en enkel tensor fasciae latae strekning, starter i en stående posisjon og krysse høyre ben bak venstre ben. Høyre fot bør være på utsiden av venstre fot, med begge føttene peker fremover. Uten å vippe fremover fra hoftene, lene vekten av kroppen din over høyre fot. Hold hoftene trykke fremover. Tillate din venstre hofte å slippe litt til du føler en strekk i din ytre høyre hofte. Hold strekken i 10 til 30 sekunder, og gjenta, bytter ben.

Wall Iliotibial Stretch

For å bruke en vegg å strekke tensor fasciae latae, stå med høyre side mot veggen, litt mer enn en armlengdes avstand fra veggen. Lene høyre hånd på veggen, med høyre arm rett. Plasser venstre hånd på hoften. Holde ben og hofter utvidet, flytte bekkenet mot veggen til du føler en strekk i høyre ytre hofte. Kontrakt baken til å presse hoftene fremover. Hold i 10 til 30 sekunder, og gjenta, snu din venstre side mot veggen.

Stretching Betraktninger

Før du begynner dine Tensor fasciae latae strekker rutine, varm opp med noen få minutter med lett aerobic trening, inkludert noen dynamiske bevegelser for hofter og ben. The American College of Sports Medicine anbefaler strekke minst to til tre dager per uke, men det forteller at hyppigere strekker vil gi større gevinster i fleksibilitet. Strekk bare til det punktet av tetthet eller mild ubehag. Ikke strekk til det punktet av smerte.