Bivirkninger av Alesse Prevensjon piller

January 6

Alesse er en p-pille som inneholder etinyløstradiol og levonorgestrel produsert av Wyeth en divisjon av Pfizer. Kombinasjonen av disse kvinnelige hormoner hindrer frigjøring av et egg slik at en kvinne ikke kan bli gravid. Det kan også øke slimet i livmorhalsen og livmorslimhinnen, noe som gjør det vanskeligere for sædcellene å nå egget eller for egg å feste seg i livmoren. Kvinner som er gravide eller ammer bør ikke bruke Alesse som det kan være skadelig for både det ufødte barnet og pleie spedbarn. Alesse, som alle p-pille, har potensial for bivirkninger.

Vanlige Effekter av prevensjon

I likhet med andre p-piller, øker Alesse risikoen for t tromboemboliske lidelser som blodpropp, hjerteinfarkt, hjerneblødning, carcinoma av reproduktive organer og bryster godartede svulster, lesjoner i øynene, galleblæren sykdom, karbohydrat og lipid effekter, forhøyet blodtrykk og hodepine, inkludert migrene.

Milde bivirkninger

En økning i akne, vektøkning, humørsvingninger, menstruasjonsendringer, kvalme, og spotting er milde bivirkninger forbundet med bruk av Alesse. Noen kvinner kan aksepteres endringene som Alesse kan redusere akne, forkorte perioden eller redusere menstruasjonssmerter. Drugs.com identifiserer også andre milde bivirkninger som brystsmerter eller ømhet, mørke i huden, vaginal kløe eller utflod og nedsatt sexlyst. Noen milde bivirkninger som forårsaker for mye ubehag bør rapporteres til medisinsk pleie leverandøren.

Alvorlige bivirkninger

Elveblest, pustevansker, hevelse i ansiktet, hevelse i tunge eller hevelse i halsen er potensielle tegn på allergi mot Alesse og krever legehjelp. Andre alvorlige bivirkninger som krever legehjelp omfatter plutselig nummenhet eller svakhet, særlig på den ene siden av kroppen, plutselig hodepine, forvirring, smerter bak øynene, tåkesyn eller tale, smerter i brystet som beveger seg nedover armen eller skulderen, en endring i mønster eller alvorlighetsgrad av migrene hodepine, magesmerter, appetitt endringer, mørk urin eller gulsott, hevelse i ekstremiteter og eventuelle tegn på depresjon, søvnløshet eller alvorlige humørsvingninger.