Hva er gode ski forhold?

January 12


Hva er gode ski forhold?


Skiføre omfatte vær og snøforhold som er tilgjengelige for å gå på ski i løpet av vinteren og våren årstider. Mens noen skiløpere foretrekker en viss type snøen, generelle vær og føre mønstre tillate for moro ski for nybegynnere og viderekomne skiløpere. Hvor hardt du må jobbe på snøen vil bli bestemt i stor grad av Skiføre.

Typer snø

Det finnes en rekke typer snø avhengig av hvor du gå på ski, med forskjellige føles og vanskelighetsgrader for skiturer. Forskjellen mellom våt snø, granulær sne, kornet snø og tørr snø er basert på snø-til-væske-ekvivalent. Tørr snø vil ha flere luftlommer enn våt snø, noe som gjør det lettere med mindre fuktighet og mer pulver. Tørr snø er lettere å gå på ski for nybegynnere fordi det innebærer mindre carving, men det kan bremse deg ned. Våt snø har mer fuktighet, større snøflak og går gjennom noen smelte-og-fryse-sykluser, som produserer en skare på snøen. Dette er OK i en tidlig morgen, men solen midt på dagen fører til at jordskorpen til å smelte inn i slaps, som kan være mer utfordrende for nybegynnere skiløpere. Våt snø er mer utbredt i Pacific Northwest og Canada. Tørr snø kan bli funnet i Colorado, Utah og den østlige delen av USA og Canada.

Typer av Snow Pack

Alle elsker fersk pudder og det er en av de mest attraktive snøforhold. Powder er myk, fluffy, fersk falt snø som gjør at du føler at du er flytende. Det gjør også en myk landing for krasj. De ulike typer snø pakke inkluderer pulver, crud, slaps, skare og is. Crud er hva utvikler seg etter flere og flere mennesker på ski over kruttet, ifølge ABC of Snowboarding. Dette resulterer i en ujevn overflate, med klumper av snø blandet med isete flekker. Crud er mer utfordrende, men er fortsatt en god ski tilstand. Skorpe dannes når det øverste laget smelter og fryser til. Dette er ikke så enkelt eller så mye moro å gå på ski. Slaps og is er ikke gode ski forhold og er svært utfordrende for begynnelsen skiløpere.

Andre faktorer

God ski temperaturen er rundt 20-30 grader F. Dette er kald nok til at snøen vil ikke smelte og få slushy, men varm nok til at du ikke vil fryse på heisen opp i fjellet. En annen god ski værforholdene er lett snø, noe som legger et kontinuerlig lag med mykt pudder som holder deg flytende nedoverbakke.

Spring Skiing

Mange anser vårskitur den mest ideelle ski tilstand. Været er varmt, men du kan fortsatt gå på ski på fjellet, og snøen base er fortsatt dypt fra akkumulering av vinterstormer. En annen perk av våren ski er at folk flest er ferdig med ski, så bakkene er mindre overfylt, bemerker Cindy Hirschfeld i "The New York Times." Noen skianlegg også tilby redusert pris våren pakker.