Hva er Chlorella godt for?

February 11


Hva er Chlorella godt for?


Chlorella er en type ferskvannsalger som er kjent for sin tette næringsinnhold. Selv om det er mye brukt i Japan for sitt potensiale for behandling av forskjellige helsetilstander, har dagens forskning støtter bruk av chlorella for behandling eller forhindring av enhver sykdom hos mennesker. Ulike studier har imidlertid funnet mellom bedre helse og chlorella tilskudd, spesielt i forhold til avgiftning og forbedret antioksidantstatus.

Rik på antioksidanter og vitaminer

The American Cancer Society bemerker at chlorella er rik på to antioksidanter, vitamin C og karotenoider. Antioksidantaktiviteten av chlorella gjør det mulig å nøytralisere skadelige frie radikaler som kan bidra til DNA-skade, og kreft. Chlorella er spesielt rik på klorofyll, en antioksidant pigment som gir plantene deres grønn farge. I tillegg til antioksidanter, er chlorella rik på B-kompleks vitaminer og jern.

Virkningene av klorofyll

Linus Pauling Institute påpeker at klorofyll kan ha en rekke helsebringende egenskaper. Disse inkluderer avgiftning av kroppen og leveren, bedre sårtilheling, og beskyttelse mot en DNA-skade toxin kjent som aflatoksin, som finnes i mugne korn, belgfrukter og peanøtter. Ifølge instituttet, kan klorofyll være effektive i å blokkere visse kreftfremkallende giftstoffer samt å redusere lokal betennelse, noe som kan forbedre sårheling. I tillegg kan klorofyll være effektiv som en intern deodorant, særlig for pasienter med illeluktende sår.

Gravide og ammende kvinner

Chlorella kan ha bruk for både gravide og ammende kvinner. The American Cancer Society bemerker at supplere med 6 gram chlorella per dag kan være effektive i å forebygge anemi, et vanlig symptom på graviditet. En studie publisert i 2007 i "Journal of Medicinal Food" fant at chlorella tilskudd reduserte dioksiner - kjemiske forbindelser som kan ha negativ betydning for human helse - i morsmelk, og samtidig øke immunglobulin konsentrasjoner, som er antistoffer som er viktig for immunforsvaret .

Forebyggende Helse og symptomlindring

En studie publisert i 2010 i "Nutrition" funnet at mannlige røykere som fikk en dose på 6,3 gram chlorella per dag i seks uker opplevd en betydelig nedgang i antall hvite blodlegemer DNA-skader. Forskerne konkluderte med at chlorella er en viktig hel-mat supplement som bør inngå som en del av et sunt kosthold. En studie publisert i "Alternative behandlinger innen helse og medisin" i 2001 fant at chlorella kan ha potensial til å lindre symptomer på fibromyalgi, ulcerøs kolitt og hypertensjon samtidig forbedre livskvaliteten.