Vitaminer som hindrer hudkreft

July 9


Vitaminer som hindrer hudkreft


Basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom er de vanligste formene for hudkreft mens melanom er den mest alvorlige formen for hudkreft, ifølge Skin Cancer Foundation. Personer med en historie med overdreven eksponering for sollys er en større risiko for å utvikle disse formene for hudkreft. Visse vitaminer kan bidra til å redusere forekomsten av hudkreft.

Vitamin C

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er et vannløselig vitamin viktig for reparasjon av skader på cellene i kroppen. Vitamin C er også en antioksidant. Antioksidanter er svært effektive i å ødelegge oksygenfrie radikaler, som er ustabile partikler som forårsaker celleskade, ifølge University of Maryland Medical Center.

Melanom er den mest alvorlige formen for hudkreft; American Cancer Society anslår at 120.000 nye tilfeller av melanom er diagnostisert hvert år i USA. I henhold til en undersøkelse publisert i juli 2008 utgaven av "Journal of Cell Physiology", vitamin C viste seg å ha evnen til å hemme veksten av melanomkreftceller i laboratoriet. Plateepitel karsinom kreft er den nest vanligste formen for hudkreft; American Cancer Society anslår at mer enn 700.000 nye tilfeller av plateepitelkarsinom er diagnostisert i USA hvert år. En studie publisert i mai 2007 utgaven av "American Journal of Clinical Nutrition" viste at en diett høy i vitamin C reduserte forekomsten av plateepitel karsinom av huden.

Vitamin E

Vitamin E er et fettløselig vitamin som ikke oksiderer og er direkte absorberes gjennom huden. Vitamin E er også en antioksidant som beskytter kroppen mot celleskader på grunn av frie radikaler som kan føre til hudkreft og hjertesykdom. Siden vitamin E er en antioksidant som er absorbert ved direkte påføres huden, er den effektiv ved forhindring av hudkreft. En undersøkelse publisert i april 2008 utgaven av "Chemico-biologiske reaksjoner" viste at aktuelle vitamin E hemmet dannelsen av svulster hos mus, og dermed tilbyr kreft forebyggende tiltak.

Vitamin A

Overdreven eksponering for ultrafiolett sollys reduserer mengden av antioksidanter i huden, for derved, akselererer hudkreft. Vitamin A er en antioksidant og viktig vitamin for hud helse; ultrafiolett stråling kan utarme mengden av vitamin A i huden, føre til hudkreft og hudskader. Retinol A er en naturlig form for vitamin A og er nyttig for å hindre alvorlige bivirkninger av ultrafiolett stråling som hudkreft. Videre retinol og vitamin A er også effektive i å stimulere kollagenproduksjonen, og dermed redusere tegn på aldring.