Tørr hud Patches på nesen

July 15


Tørr hud Patches på nesen


Tørr hud har en rekke årsaker, alt fra det ordinære til det alvorlig. Det første trinnet i å finne en løsning er å analysere ditt ansikts omsorg diett. Hvis du fukte og eksfoliere regelmessig, sjansene er din tørr hud ikke er forårsaket av en enkel oppbygging av døde, tørre hudceller. Sjekk med legen din for å utelukke eksem, psoriasis eller aktiniske keratoser.

Grunnleggende hudpleie

Hvis din hudpleie er såpe-og-vann variasjon, bekjempe tørr hud med en Amped-up regime som hindrer tap av fuktighet. Ifølge forfatteren Paula Begoun i "The Complete Beauty Bible," ved hjelp av en daglig fuktighetskrem kan helbrede de fleste tørr hud. Hvis tørr hud vedvarer, betyr det sannsynligvis huden din mangler vanninnhold, som ikke kan forbedres med enkle fuktighetskrem. Hun foreslår å bytte til en mild såpe-fri rengjøringsmiddel, ved hjelp av en eksfolierende alpha hydroxy eller beta hydroxy syre på huden din om natten, og bruke et tynt lag med olivenolje eller safflower olje over din fuktighetskrem på berørte områder før du går til sengs.

Eksem

Hvis fuktighetsrikt hud-omsorg diett ikke løser problemet, kan en underliggende hudsykdom være å klandre. Eksem refererer til en rekke hudsykdommer som kan føre til tørr, skjellete, utslett-aktig hud patcher. Ifølge American Academy of Dermatology, har eksem en rekke årsaker. Mens legene ikke vet nøyaktig hva som forårsaker det, kan eksem involvere arvelighet, en allergisk reaksjon på et irritasjonsmoment, et immunsystem overreaksjon eller mikroskopiske hull i huden som forårsaker det å miste vann samt innrømme potensielt skadelige organismer.

Psoriasis

Ofte vanskelig å skille fra hverandre fra eksem, psoriasis kan også forårsaker flekker av kløende, flassende hud. Ifølge National Psoriasis Foundation, vises ansikts psoriasis oftest på huden mellom nesen og overleppen. Legen din kan være i stand til å diagnostisere det på synet; hvis ikke, kan en biopsi av den berørte huden har en fastere diagnose. Psoriasis ansikts behandles vanligvis med lys aktuelle steroider; flere alvorlige tilfeller kan kreve skala fjernere og doser av UV-lys.

Aktiniske keratoser

The American Academy of Dermatology bemerker at skjellete, kan tørre flekker på huden din være aktiniske keratoser, et tidlig stadium av hudkreft. Disse plaster er ofte funnet på huden flere ganger utsatt for UV-lys, slik som i nesen. Aktiniske keratoser kan være så liten som tuppen av en penn eller så store som en mynt med kjøtt-tonet eller brun farge. Disse forstadier til kreft er vanlig hos mennesker med lys hud, mye soleksponering eller et svekket immunforsvar.

Diagnose og behandling

Over-the-counter kremer og eksfolierende syrer kan være i stand til å fjerne de tørre hudområder på nesen. Hvis de ikke gjør det, bør du gå til legen din for å sørge for at de tørre flekker er ikke et tegn på noe mer alvorlig. National Psoriasis Foundation bemerker at to FDA-godkjente legemidler, Elidel og Protopic, kan behandle både eksem og ansikts psoriasis. I tilfelle av aktiniske keratoser, bemerker AAD at de er mulig å behandle og kureres hvis du fange dem tidlig.