Typer av kvinner Prevensjons

September 1


Typer av kvinner Prevensjons


Det finnes mange prevensjonsmidler tilgjengelig for kvinner, noen med større beskyttelse mot graviditet enn andre. Hvis du prøver å bestemme hvilke prevensjons å bruke, bli kjent med de forskjellige typer og hvordan de fungerer, og snakke med din gynekolog om hvilken type som er best for deg.

Prevensjon piller

Ta en p-pille daglig for å forhindre graviditet. Pillene består av hormoner, og det er to typer piller: kombinasjonspillen (som inneholder østrogen og progestin) og progestin-bare piller. Pillene virker ved å hindre eggløsning (egg fra å forlate eggstokkene), noe som gjør den slimete av livmorhalsen tykkere slik at sædcellene ikke kan passere gjennom den, og forårsaker slimhinnen i livmoren for å bli tynnere, slik at det vil være vanskeligere for et befruktet egg til embed der. Ifølge Planned Parenthood (PP), hvis en kvinne tar p-piller som foreskrevet (hver dag), denne formen for prevensjon er 99 prosent effektiv.

Hormon Shots

Den amerikanske Graviditet Association rapporterer at det er to typer prevensjon skudd. Skuddet som brukes i USA kalles Depo-Provera, eller DPMA. En DPMA skudd er gitt hver 3. måned, som mange kvinner finner mye mer praktisk enn å ta en daglig pille. Skuddet fungerer på samme måte som p-piller gjør - ved å hindre eggstokkene fra slippe et egg, noe som gjør slimet i livmorhalsen tykkere og tynning uteral fôr. Også liker piller, er det DPMA skutt 99 prosent effektiv. Den andre typen prevensjon skudd kalles Lunelle, som beskytter mot graviditet i opptil en måned, i stedet for tre. Ifølge US Food and Drug Administration, er imidlertid Lunelle ikke lenger tilgjengelig i USA, på grunn av spørsmål om dens effektivitet som et prevensjonsmetode. Den DPMA shot er 99 prosent effektiv.

Ring

Ringen er også kjent som en vaginal ring, eller ved sitt merkenavn, NuvaRing. Vaginalringen er fleksibel, og er satt inn i vagina, hvor det sitter mot skjedeveggen. Ringen inneholder hormoner østrogen og progesteron og frigjør dem inn i kroppen. De arbeider for å forhindre graviditet ved å fortykke slimet i livmorhalsen og hindre eggløsning. Ringen bør holde inn for tre uker, deretter fjernet for uken av mensen. Etter, sette inn en ny. Det er rapportert av PP for å være 99 prosent effektiv når det brukes riktig.

Patch

Lappen, også kjent under varemerket Ortho Evra, er plassert på huden i den nedre del av magen, og som i ringen, frigjør østrogen og progestin i kroppen, som arbeider som et prevensjonsmetode på samme måte som ringen gjør. The US Department of Health and Human Services anbefaler iført lappen i 3 uker før du fjerner den for å ha en periode. Deretter er en ny lapp plassert tilbake på huden. Det er 99 prosent effektive i å hindre graviditet.

Barrier Metoder

Barriere metoder omfatter den kvinnelige kondom, pessar, cervical cap og svamp. Alle de barriere metoder er utviklet for å forhindre sperm fra å komme forbi livmorhalsen. Den kvinnelige kondom linjer vaginal vegger, pessar og cervical cap er cup-formet latex enheter som dekker livmorhalsen. Svampen dekker også livmorhalsen, men inneholder sæddrepende middel for å hjelpe drepe sædcellene. Spermicide bør også legges ved bruk av membranen, cervical cap og kvinnelig kondom. Barrieremetoder har en gjennomsnittlig effektivitet på 85 prosent.

Implantasjon

Implantasjon enheter inkluderer spiralen eller stangen. I motsetning til andre former for prevensjon, trenger implantasjon enheter ikke hindre spermier fra å passere livmorhalsen, er IUD en T-formet anordning implantert i uterus. En type utgivelser kobber, som hindrer sædcellene fra å befrukte egget. Hvis egget ikke blir befruktet, blir den forhindret fra å implanteres inn i livmorveggen. Den andre typen spiral utgivelser progestin, som fungerer som de hormonelle prevensjonsmidler ovenfor. Stangen er implantert inn i armen, og det frigjør også progestin. Både stang og spiralen er 99 prosent effektiv.