Hva er risikoen ved å bruke en badstue?

August 4


Hva er risikoen ved å bruke en badstue?


Badstuer spille en viktig rolle i Finlands historie, hvor de først ble brukt tusenvis av år siden. I sin bok "Sweat," Mikkel Aaland sporer bruk av badstuer eller svette bad til finnenes nomadiske dager rundt det første årtusen. Badstuer - våte, tørre og infrarød - blir ansett som trygt når bruk i moderate mengder, men risikoen presenteres av misbruk eller forhåndsdefinert helsemessige forhold kunne gjøre en farlig reisemål.

Overoppheting

I Edward Press 'artikkel for American Journal of Public Health, observerte han at temperaturen inne i en badstue kan øke temperaturen i kroppen til et farlig nivå. Hans papir så Finsk sauna temperaturer vanligvis varierer mellom 176 og 194 grader Fahrenheit. I en studie sitert i hans avis, rapporterte kvinnene i en 178-graders finsk sauna ubehag relatert til overoppheting, inkludert svimmelhet, arytmi, og magesmerter, før kroppstemperaturen nådd nådde 102,02 grader - regnes som den feilsikker nivå av studie. Underwriters Laboratories, den internasjonalt anerkjent autoritet på produktsikkerhet, advarer brukerne ikke skal overstige 30 minutter i en sittende.

Under the Influence


Hva er risikoen ved å bruke en badstue?


Bruker narkotika eller alkohol ofte reduserer en persons dom. The National Institute on Drug Abuse melder at sentralstimulerende stoffer som kokain innsnevre blodårene slik at hjertet slår fortere og blodtrykket til å øke, noe som kan være potensielt dødelig på egen hånd. Kokain brukere som går inn badstuer forverre risikoen ved å innføre i kroppen til et miljø som varmer kroppen og har sin egen virkning på hjertet.

Alkohol presenterer sine egne problemer. En 2001 papir av legene. ML Hannuksela og S. Ellahham publisert i American Journal of Medicine om fordelene og risikoen ved badstuer viser at å drikke i badstuen øker sannsynligheten for hyoptension, arytmi og død. I tillegg er det ingen vitenskapelige bevis for at en person kan "svette ut" hans eller hennes bakrus i en badstue.

Hjerte betingelser

The American Heart Association rapporterer at varmen fra badstuer forårsake blodårene utvider seg, slik at blod kan bevege seg med mindre anstrengelse. For de med hypotensjon eller en tilstand hvor mild til moderat trening er anbefalt, kan bruk av badstuen være effektive. Men de som nylig har hatt et hjerteinfarkt, ustabil angina forhold eller alvorlig aortastenose bør unngå badstuer. Drs. Hannuksela og Ellahham fant at disse forholdene er contraindicative til bruk badstue.