Warfarin bivirkninger

February 4Warfarin (Coumadin) er et antikoagulerende stoffet som legen din kan foreskrive for å forebygge blodpropp, spesielt hvis du er risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeemboli eller dyp venetrombose. Mens warfarin forhindrer blodpropp, kan warfarin også føre til fatale blødninger effekter. Av denne grunn, inneholder warfarin en Food and Drug Administration svart boks advarsel. Hvis du er foreskrevet warfarin, er det viktig å diskutere potensielle bivirkninger med legen din.

Blødning

Blødning, noe som kan forekomme i alle vev eller organ, er den vanligste bivirkningen av warfarin bruken er beskrevet i en svart boks advarsel fra FDA. The National Institutes of Health konstaterer at blødning assosiert med warfarin bruk kan føre til en rekke symptomer, inkludert lammelser, hodepine, brystsmerter, svimmelhet, hevelse eller problemer med å puste. Mer åpenbare tegn på blødning problemer inkluderer tilstedeværelsen av blod i avføring eller urin, eller blødende tannkjøtt. Folk tar warfarin kan legge merke til at de lettere får blåmerker og kan fremvise petekkier, små, presisere lilla eller røde flekker som tyder på blødning under huden. Hvis du bruker warfarin, bør du være oppmerksom på tegn på blødning og rapportere eventuelle bekymringer til legen din umiddelbart.

Tissue Død

Selv vev død - også kalt necrosis - er bare sett i en liten prosentandel av pasienter som bruker warfarin, bemerkes det i FDA svart boks advarsel for warfarin bruk. Når blødning eller blodpropp skje i små og lokaliserte områder av huden eller annet vev, er disse vev sultet for oksygen og næringsstoffer. Dette resulterer i vev død og, til slutt, amputasjon av de berørte områdene. For eksempel, hvis du bruker warfarin, kan nekrose presentere som "lilla tær syndrom" forårsaket av microclots som dannes i føttene og tærne. Hindre slike komplikasjoner er en annen grunn til at blødninger, blåmerker eller hud fargeendringer bør rapporteres til legen din umiddelbart.

Andre bivirkninger

En rekke andre bivirkninger har vært forbundet med warfarin, men bare i en liten prosentandel av brukerne. Slike bivirkninger kan være allergiske reaksjoner, leverproblemer, feber, utslett, andre hudproblemer, tap av bevissthet, diaré og magekramper. Hvis du experiece disse symptomene, og mistenker at de kan være relatert til din warfarin bruk, fortelle legen din.

Legemiddelinteraksjoner

En rekke bivirkninger og bivirkninger kan oppstå hvis du bruker warfarin i kombinasjon med visse legemidler eller reseptbelagte medisiner, spesielt andre antikoagulanter. Diskuter din nåværende narkotika diett med legen din for å forstå eventuelle bivirkninger du kan oppleve i kombinasjon med andre rusmidler.

Advarsler

Visse folk burde ikke ta warfarin. For eksempel er warfarin kontraindisert under graviditet på grunn av risiko for blødning, fødselsskader, spontanabort, dødfødsel og andre komplikasjoner. Selv tilgjengelig forskning viser at warfarin er ikke sannsynlig å passere til diende spedbarn gjennom morsmelk, er det lurt å informere legen din om han foreskriver warfarin mens du er sykepleier. Som alle legemidler, kan warfarin også forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker. Mest allergiske reaksjoner på warfarin fremstå som et kløende utslett på huden og bør rapporteres til legen din umiddelbart. Det er også mulig - selv om sjeldne - for å oppleve en mer alvorlig allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Hvis du opplever en alvorlig utslett, hevelse, pustevansker eller svelge, eller andre alvorlige eller urovekkende bivirkninger, få øyeblikkelig legehjelp.