Anti-inflammatorisk Detox Diet

May 6


Anti-inflammatorisk Detox Diet


Kroppen er en fantastisk maskin som naturlig kvitter seg med giftige stoffer. Mange detox dietter hevder å forhindre eller kurere sykdom, men disse påstandene er grunnløse, og ingen mat eller diett plan kommer til å forbedre kroppens naturlige evne til å detox selv. En anti-inflammatorisk diett reduserer inflammasjon og kan hindre skader på grunn av giftige stoffer. Mens betennelse i seg selv er en normal del av kroppens helbredelsesprosessen, påvirker kronisk betennelse friske celler og kan føre til sykdommer som revmatoid artritt eller hjertesykdom. Spise en diett fylt med næringsrike matvarer kan bidra til å redusere betennelse, kvitte kroppen for skadelige stoffer og forbedre helsen din.

Fyll opp på frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er en rik kilde til essensielle næringsstoffer, inkludert vitamin A og C, kalium, magnesium og fiber. University of Wisconsin School of Medicine og folkehelse sier at du trenger 10 porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen på en anti-inflammatorisk diett. Fylle halve tallerkenen med frukt og grønnsaker på måltidene kan hjelpe deg å møte disse anbefalingene. Gjør bær eller kirsebær og næringsrike grønnsaker som grønnkål eller Chard en vanlig del av din ukentlige måltid plan, sier Academy of Nutrition and Dietetics.

Maks de Antioksidanter

En av grunnene til at du trenger å spise så mange frukter og grønnsaker på en anti-inflammatorisk kosthold er fordi de er rike på antioksidanter. Disse næringsstoffer, deriblant vitamin C og E, karotenoider, selen, fenoler og polyfenoler, gir beskyttelse mot stoffer som kalles frie radikaler som kan skade cellene og endre genetiske kode, noe som øker risikoen for hjertesykdom og kreft. Spis en regnbue av frukt og grønnsaker i løpet av uken for å variere næringsinntak. Du kan opp inntaket av antioksidanter ved å bytte ut dine raffinert korn matvarer for næringsrikt hele korn, som havregryn, brun ris eller hel-hvete brød. Gjøre minst halvparten dine korn porsjoner fullkorn på maur-inflammatorisk detox diett.

Få din Omega 3 fettsyrer

Spiser feil fett, som mettet fett som finnes i bacon, stimulerer betennelse. Erstatte dem fett med omega-3 fettsyrer, som finnes i fet fisk som laks, tunfisk og makrell, som reduserer betennelse. Sikt på 8 gram omega-3 rik fisk i uken på din anti-inflammatorisk diett. Flaxseeds, linfrøolje, valnøtter og grønne greener kan også hjelpe deg å få mer omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt.

Bulk opp med Fiber

Hjelpe kroppen din detox ved å sørge for at du får nok fiber. Fiber i maten, spesielt uløselig fiber finnes i grønnsaker og helkorn, legger bulk til avføring for å forhindre forstoppelse og forbedre eliminering. Kvinner trenger 21-25 gram fiber om dagen, og menn 30-38 gram. Fiber i maten ikke bare forbedrer tarmfunksjonen, men også bidrar til å senke kolesterolet og reduserer risikoen for hjertesykdom. I tillegg til frukt og grønnsaker, kan hele korn og bønner hjelpe deg å møte dine fiber behov.