Muskelfunksjon Testing

January 8


Muskelfunksjon Testing


Muskelfunksjon testing er nyttig for å bestemme riktig funksjon, styrke og utholdenhet av muskler eller muskelgrupper i kroppen. Ofte utført i medisinske eller kliniske settinger, blir muskelfunksjonstester vanligvis utført på pasienter eller personer som har opplevd en muskelskade for å kunne fastslå verdinivåer.

Definisjon

Muskelfunksjonstester kan bestemme omfanget av bevegelse eller grad av impingement og bestemme tilstrekkelige og hensiktsmessige tiltak som fysisk eller ergoterapi. Slike tester kan også bestemme om støttende enheter kan være nødvendig for optimal styrke og støtte. Muskeltesting kan måle graden av tap av muskelfunksjonen, styrke og bevegelighet for personer diagnostisert med en nevromuskulær sykdom som Parkinsons og multippel sklerose.

Funksjonell muskeltesting

Funksjonelle muskel testing tiltak og priser din evne til å engasjere seg i og utføre aktiviteter som kreves for dagliglivet, som å gå, bøye, huk eller holde eller løfte objekter av ulike størrelser og vekter. Funksjonelle muskeltesting evalueringer ta hensyn din evne til å balansere, bære vekt, gå i trapper, gå, utfall og hoppe eller hoppe fra ett sted til et annet.

Manuell muskeltesting

Manuell muskeltesting engasjerer utvalg av bevegelse aktivitet og motstand. Du kan bli bedt om å sirkle armen på skulderleddet mens en fysisk terapeut eller omsorgsperson gjelder svak motstand mot din innsats, eller du kan utføre forskjellige bevegelige handlinger med en lys dumbbell eller motstand band. Vekt eller spenning kan gradvis øke til bestemme grenser. Disse testene blir utført bilateralt, slik som både armer og ben, for å få et nøyaktig mål på styrke, utholdenhet og stabilitet. Muskelgrupper som kan testes ved hjelp av denne metoden inkluderer deltoids og biceps, quadriceps, gluteus maximus og medius, samt ankel dorsiflexors og håndleddet extensors, ifølge National Institute of Environmental Health Sciences.

Isokinetisk dynamometer

Isokinetisk dynamometer er et medisinsk begrep som beskriver testing muskelfunksjon med en del av utstyret som måler kraft eller makt av en muskel sammentrekning i muskelgrupper under isometriske kontraksjoner. For eksempel, kan enheten måle leddvinkler og hastighet under fleksjon og sammentrekning av muskelgrupper i overarmene, lår og nedre ekstremiteter. Testen bestemmer funksjonen, kraft og hastighet av sener forbinder muskelen til benet, samt maksimal sammentrekningshastigheter og kraft erholdt ved forkorting og forlengelse av en muskel i en gruppe. Isokinetisk dynamometer tester både lengde og spenning, og kraft og hastighet relasjoner i disse muskelgruppene.