Hva som forårsaker vanlig hodepine?

April 28


Hva som forårsaker vanlig hodepine?


En hodepine er en tilstand av mild til alvorlig smerte i hodet. International Headache Society klassifiserer hodepine i tre kategorier: tension-type hodepine, migrene, og cluster hodepine. Hodepine kan være akutt eller kronisk. Ifølge National Headache Foundation, mer enn 45 millioner amerikanere lider av kronisk, tilbakevendende hodepine. Å vite årsaken til en vanlig hodepine kan bestemme hvilken type behandling og forebygging er nødvendig for å unngå hodepine i fremtiden.

Spenning

Ifølge Mayo Clinic og Foundation for medisinsk utdanning og forskning, spenningshodepine er den vanligste typen hodepine. Den primære årsaken til smertene er vedvarende muskelspenninger rundt hodet og nakke. Spenningshodepine kan være singel i naturen eller kronisk, og er mer vanlig hos kvinner enn menn. Smerten av spenningshodepine føles som press eller tetthet og er vanligvis milde til moderate. Aspirin og ibuprofen er effektive i å lindre spenning hodepine. For å hindre spenningshodepine, utøve god holdning, drikke vann og spise regelmessig, ta en 20 minutters lur daglig, og meditere.

Eye Strain

Et øye belastning hodepine kan komme fra overeksponere øynene til TV, dataskjermer, og bøker. I tillegg skaper forurensning i miljøet irritasjon i øynene noen ganger fører til strekk øyet hodepine. Disse vedvarende tilstander føre til uklart syn som kan resultere i en hodepine. For mye belastning på øynene uten å gi skikkelig hvile eller den nødvendige næring til vev og blodårer rundt øynene kan til slutt føre til slitne øyne hodepine. Når du ser på en dataskjerm eller lese en bok en bestemt muskel i øyet kontrakter. Flytte fokus på øynene eller bare lukke øynene, slapper av musklene slik at øynene til å komme seg og gå tilbake til sin opprinnelige styrke. For å unngå belastning på øynene hodepine, ta en pause fra datamaskinen i to minutter for hver 60 minutter av å jobbe på datamaskinen. Når du leser en bok, ta en kort pause hvert 30. minutt. Blinkende øynene forsiktig vil naturlig massere øynene, slippe muskel sammentrekning. Ta regelmessige pauser og blinkende øynene vil forhindre belastningsskader øye hodepine oppstår.

Dehydrering

Som rapportert av HeadacheUpdates.com, gjør tre av fire amerikanere ikke drikker nok vann, noe som er en viktig årsak til hodepine. Menneskekroppen består av 65% vann. Når kroppen mister vann, og det er ikke opp igjen, kan det oppstå hodepine. Forhindre dehydrering er det beste forsvar mot hodepine. Drikk 64-80 gram vann om dagen. Unngå koffeinholdige drikker samt alkohol som de utløser dehydrering. Drikk kalorifattig sportsdrikke å øke essensielle elektrolytter og holde kroppens pH-nivåer i sjakk hvis du utfører øvelsen for lengre perioder. Når en hodepine har satt inn, kan aspirin eller ibuprofen lindre smerten.

Bihulebetennelse

Sinus hodepine føre til en kjedelig, dyp, bankende smerte i fronten av hodet, bak øynene, og i ansiktet. De er forårsaket av en betennelse i luftfylte hulrom rundt nese, øyne og kinn kalt bihulene. Bøyer seg ned eller lener seg over generelt gjør vondt verre, som gjør kaldt og fuktig vær. For å unngå Sinus hodepine, bruk en luftfukter, vanne nesegangene med salt vann, og ta kosttilskudd som øker immunforsvaret. Hvis en bihulebetennelse har satt inn, kan en lege foreskrive antibiotika og nasale kortikosteroider. Over-the-counter medisiner som antihistaminer og decongestants er også nyttig i å lindre smerte.

Menstruasjonssyklus

The Mayo Clinic og Foundation for medisinsk utdanning og forskning tyder på at fallet i østrogen rett før menstruasjon kan bidra til hodepine. Hodepine er et vanlig symptom på premenstruelt syndrom, og mange kvinner med migrene rapporterer hodepine før eller under menstruasjon. For å lindre smerten, bruke is til det smertefulle området, massere musklene på baksiden av hodet, nakke og skuldre, og / eller ta over-the-counter medisiner som aspirin. Dersom hodepinen vedvarer, kan en lege foreskrive sterkere medisiner.

Matvarer

Bestemte matvarer kan utløse hodepine. Cleveland Clinic rapporterer at ost, alkohol, og visse tilsetningsstoffer er store bidragsytere til hodepine. De som er følsomme for tyraminie bør unngå matvarer som ost, alkoholholdige drikkevarer, og noen bearbeidet kjøtt. Tyramin finnes naturlig i noen matvarer, og er dannet ved nedbrytning av protein som matvarer alder. Jo lenger en høy-protein mat aldre jo større tyramininnhold. En hodepine forårsaket av alkohol er et resultat av urenheter eller metabolisme biprodukter av alkoholen som reiser direkte til hjernen. Matvarekonserveringsmidler eller additiver, slik som nitrater, nitritter, og mononatriumglutamat, kan utløse hodepine. Kald mat, som for eksempel iskrem, kan skape en plutselig hodepine som kan vare mellom sekunder til to minutter. Hold en matdagbok for å bestemme hva slags mat er spist når hodepine forekommer, slik at disse matvarene kan unngås i fremtiden.