Hva er en Poly forhold?

November 19


Hva er en Poly forhold?


En poly forholdet tar en rekke former og blir tolket forskjellig, avhengig av kontekst, historie og kulturelle hensyn. Likevel, er en poly forhold kontrast med et monogamt forhold. Snarere enn en individuell opprettholde en partner av gangen, hun har flere partnere, som også har en slags relasjon med hverandre, ifølge "Opening Up: En guide til å skape og opprettholde åpne forhold" av Tristan Taormino.

Funksjoner

Noen funksjoner i en poly forhold er så spesifikk som de deltakende individer. Et vanlig element i en poly forhold er eksistensen av intime relasjoner mellom mer enn to individer ifølge Human Truth. Individene i et slikt forhold opprettholde en følelsesmessig tilknytning til hverandre på samme måte et monogamt par er følelsesmessig bundet. En seksuell forhold eksisterer også, selv om ikke alle parter i en poly forhold engasjere seg i seksuell kontakt med alle de andre.

Religion

Noen religioner historisk eller i dag aksepterer poly relasjoner som en normal union av troende, ifølge Islamreligion.com. For eksempel har noen segmenter av islam tillater en mann å ha flere koner. Tilsvarende Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige historisk tillatt menn å gifte seg med flere kvinner. Mormonene forlatt denne praksisen, men fundamentalistiske sekter som vokste ut av Siste Dagers Hellige bevegelse praksis polygami i det 21. århundre.

Typer

Selv om religiøse eller kulturelle føringer kombinasjonen tillatt i en poly forhold, er en kombinasjon av individer utover hva som utgjør et monogamt forhold anses poly ifølge Human Truth. Den vanligste kombinasjoner er en triade, der tre individer danne et forhold. Triaden kan ta form av en mann og to kvinner, en kvinne og to menn eller en gruppering av tre personer av samme kjønn.

Lovligheten

Lovligheten av poly relasjoner er gjenstand for kontroverser. For eksempel vil forsøk fra enkeltpersoner i en poly forhold giftet seg i de fleste land er mot loven. Få land opprettholde lover som forbyr uformelle poly relasjoner når de individene som er involvert i slike relasjoner avstå fra å forsøke rettslig anerkjennelse av deres status.

Advarsel

Noen eksperter hevder at mange poly relasjoner tjene en ikke-så-skjult formål at menn til å ta urettferdig eller ulovlig fordel av kvinner, eller til og med mindreårige jenter, ifølge "Når menn blir Gods" av Stephen Singular. Entall spesifikt adresserer fundamentalistisk sekt av mormoner ledet av Warren Jeffs, lederen som ble arrestert og tiltalt basert på påstander som kommer ut den seksuelle overgrep mot mindreårige jenter.