Hva skjer med resirkulerte plastflasker?

December 13


Hva skjer med resirkulerte plastflasker?


Plast, og spesielt plastflasker, utgjør en av de raskest voksende segmentene av den kommunale avfallsstrømmen. The Environmental Protection Agency (EPA) anslår 12 prosent av amerikanske fast avfall består av plastprodukter. Den gode nyheten er at fra og med 2008 ble 37 prosent av PET brus flasker resirkuleres for gjenbruk. PET, eller polyetylentereftalat, er den mest vanlige plast brukes for flasker.

Samling og Separation

Samlingen er første skritt i å resirkulere plastflasker. Nesten alle samfunn gi enten curbside pickup eller en drop-off sentrum. Plastflasker og produkter er stemplet med en tallkode som indikerer deres kjemiske makeup. Disse tallene varierer fra 1 til 7. PET flasker er stemplet med tallet 1 og er de enkleste plast for å resirkulere. Oppsamlet materiale blir levert til en gjenvinning av anlegget, eller MRF, hvor de separeres. Plast er atskilt fra glass, metaller og papir, og deretter er videre sortert etter type.

Pulverisere

Etter PET-plast er kjørte i MRF, blir de levert til en gjenvinning anlegget. Når du er der, de er gått over en bevegelig skjerm for å fjerne skitt og rusk. Deretter blir de plastflasker føres inn i en kvern og pulveriseres til små flak. Fordi disse flak har fortsatt rester av papiretiketter, lim og andre plasttyper, blir de kalt "skitne grind."

Rensing

Flakene må renses for å være anvendbare som et resirkulert ressurs. Luft anvendes først for å fjerne papir og andre partikler som er lettere enn de plastflak. En scrubber fjerner andre limrester, olje, skitt og matrester. Til slutt blir de flak plassert i en "flyte / synke» klassifikator. PET-flakene synker til bunns mens HDPE og PP, to andre vanlig forekommende plastharpikser, flyte til toppen.

Smelting og Re-behandling

På dette punktet, blir PET-flak kalt "ren flake", og kan smeltes og formes til pellets. Et annet alternativ er å smelte ren flake å ytterligere separere den i mer raffinerte polymerer. Pellets eller polymerer blir deretter transportert til produksjonsanlegg, hvor de blir brukt som råvarer til å lage nye plastflasker eller andre produkter.

Resirkulerte produkter

Ifølge EPA, både etterspørselen etter PET og HDPE plast og evnen til å resirkulere dem overstige # 1 og # 2 plast viderekoblet fra avfallsstrømmen. PET er en av de få plastmaterialer som kan brukes på nytt gjort til sin opprinnelige form: en ny plastflaske, som er den høyeste verdi bruk for det. Det er andre kategorier av produkter som bruker resirkulerte PET som en ressurs, inkludert stropping, ark og film programmer, som inkluderer termoformingsprodukter som vaskeri scoops og fiber programmer som tepper og tekstiler. Din plast brus flaske kan lett bli din fleece genser.