Gode ​​karbohydrater for vekttap

September 20


Gode ​​karbohydrater for vekttap


Til tross for hva du kanskje har hørt, ikke alle karbohydrater, eller karbohydrater, er dårlige. Ita € ™ s sant at karbohydrater kan finnes i bearbeidet mat som mangler ernæringsmessige fordeler. Karbohydrater er også naturlig i næringsrike matvarer som frukt, grønnsaker, melkeprodukter, bønner og korn. Gode ​​karbohydrater fra disse næringsrike matvarer gir verdifulle vitaminer og mineraler og utgjør grunnlaget for en balansert vekt-tap plan.

Korn


Gode ​​karbohydrater for vekttap


Velg hele korn i stedet for svært bearbeidet korn. Behandling av korn fjerner mange av de nyttige næringsstoffer i korn. Hele korn er minimal behandlet og har flere av de naturlig forekommende næringsstoffer som gjør dem et bedre valg for generelle helse. Fiber i hele korn bidrar til følelsen av fylde mellom måltidene, som kan hjelpe til med vekttap. For å avgjøre om et produkt inneholder hele korn, se etter ordet "hele" - som hele hvete - i listen over produktet ingredienser.

Grønnsaker


Gode ​​karbohydrater for vekttap


Alle grønnsaker inneholder litt karbohydrater. Stivelsesholdige grønnsaker som poteter, mais og erter, ha så mange karbohydrater per porsjon som korn, eller omtrent 15 gram per porsjon. Non-stivelsesholdige grønnsaker, som navnet antyder, har færre gram karbohydrater enn stivelsesholdige grønnsaker, med 5 gram per porsjon. Både stivelsesholdige og ikke-stivelsesholdige grønnsaker gir verdifulle vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Grønnsaker er lavt i kalorier og da byttet ut med høyere kalorifattig mat, kan bidra til vekttap.

Frukt


Gode ​​karbohydrater for vekttap


Frukt er næringsrike kilder til karbohydrater som er rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Frukter har ca 15 gram karbohydrater per porsjon. Fersk og frossen frukt er å foretrekke valg for vekttap fordi de ikke inneholder tilsatt sukker som finnes i hermetisk frukt eller fruktjuice.

Bønner


Gode ​​karbohydrater for vekttap


Det høye innhold av næringsstoffer i bønner og erter klassifiserer dem som både vegetabilske og proteinrik mat, i henhold til de Dietary Guidelines for amerikanere. Bønner har 15 gram karbohydrater per porsjon, og er gode kilder til sink, kalium og fiber. Bønner gjør en god no-fett vegetarisk proteinkilde og kan bli innarbeidet i en rekke retter.

Magre meieri


Gode ​​karbohydrater for vekttap


Meieriprodukter, inkludert melk, yoghurt og ost, gir kalsium, kalium, protein og karbohydrater. En servering av meieri har 15 gram karbohydrater, så mange som korn og stivelsesholdige grønnsaker. Magre meieriprodukter har samme mengde karbohydrater som full-fett meieriprodukter, men færre kalorier og fett per porsjon, noe som gjør det til et bedre valg for vekttap.