Donere blod og Working Out

November 2


Donere blod og Working Out


Ta vare på kroppen din gjennom trening og gi tilbake til samfunnet ved å donere blod er to måter å fremme personlig helse og velvære. Kombinere de to oppgavene, men etterlater mange folk lurer på hva de retningslinjer for sikkerhet er for å trene i forhold til å gi blod. Å nyte ditt blod donere erfaring med minst mulig bivirkninger, unngå anstrengende fysisk aktivitet både før og etter å ha gitt blod i opptil 24 timer.

Idrettsutøvere vs Nonathletes

En en halvliter donasjon av blod reduserer blodvolumnivåer med rundt 10 prosent. Blodceller regenerere, tilbake blodet tilbake til normalt etter ca 48 timer. Men nivået av hemoglobin i blodet, kroppens oksygentransportmekanisme, vanligvis gjenoppretter ikke for opp til tre til fire uker etter å donere, så konkurrerende idrettsutøvere kan observere en svak nedgang i fysisk ytelse i denne tidsperioden. For noncompetitive idrettsutøvere og tilfeldige utøvere, råder det amerikanske Røde Kors unngå anstrengende fysisk aktivitet og tung vektløfting for omtrent fem timer etter donasjon. Central Blood Bank tyder på at lett trening er trygt, men hard trening og tung vektløfting bør unngås i minst 24 timer. Basert på disse forslagene, kan lett trening være trygg etter å donere, men du bør forsiktig lette tilbake til din regelmessig mosjon rutine for å redusere risikoen for skade eller hendelse.

Studie

En 1995 studie publisert i «American Heart Journal" evaluert 10 mannlige syklister før og etter blod donasjoner for å teste effekten av blodgivning på ytelse. Hver syklist ble målt for oksygenopptak ved maksimal anstrengelse testing ved baseline, to timer før donerer, to timer etter å donere og syv dager etter å donere. Resultatene viste at den maksimale ytelse av syklister redusert i minst en uke. Submaksimal ytelse, men ikke ble påvirket av blod donasjoner, ifølge studien. Studien konkluderte med at mens konkurransesyklister ikke skulle konkurrere om sju til ti dager etter å donere, kan tilfeldige syklister trener ved submaksimal intensitet ikke har negative erfaringer bortsett fra en høyere enn normal puls dagen etter trening.

Tips

Å forbedre bloddonerende opplevelse, spiser mat med høyt jern før og etter å gi blod for å gjenopprette blod jern nivåer. Jern fra fjærfe, rødt kjøtt og fisk er mest effektivt absorbert i blodet. Drikk minst 16 oz. av vann og væsker, ikke alkohol, dagen før donere og fortsette å drikke rikelig med væske i 24 til 48 timer etter din donasjon besøk. Hvis du trener før donerer, drikke for å erstatte kroppsvæsker tapt under trening i tillegg til den foreslåtte predonasjon beløp. Merke seg fargen på urinen din er en god indikasjon på hydrering nivået.

Betraktninger

Lytt til kroppen din. Hver enkelt post-blodgivning erfaring varierer. Noen mennesker kan oppleve liten eller ingen bivirkninger etter å donere blod og føler at de kan umiddelbart gjenoppta sin normale øvelse diett. Imidlertid kan noen mennesker føler effekten av å gi blod i opptil et par dager etter å donere. Hvis du føler deg svimmel, ør eller sløv etter donerer, unngå å trene, drikke rikelig med væske og forbruker høy-protein mat og komplekse karbohydrater. Hvis du fortsetter å oppleve disse symptomene flere dager etter å donere, ta kontakt med din lege eller donasjon sentrum.