Hva er en servering størrelse for Dinner?

March 21


Hva er en servering størrelse for Dinner?


Middag, enten serveres på ettermiddagen eller kvelden, har det viktigste måltidet av dagen gjennom historien. Snarere enn en skål med frokostblanding eller en sandwich og et stykke frukt, middag måltider tendens til å være mer omfattende, bestående av kjøtt, grønnsaker og korn. Du kan unngå overspising på dette viktige måltidet ved å følge prinsippene for porsjonskontroll som angir porsjonsstørrelser og hjelpe deg å holde seg innenfor kalori begrensninger.

Del Versus Serving

Det første trinnet i å bestemme hvor mye du skal spise til middag er å forstå forskjellen mellom begrepene del og servering. Delen er et subjektivt begrep, som betyr at den ikke har noen standard definisjon. Den beskriver hvor mye mat du velger å sette på tallerkenen din. I kontrast, har begrepet servering en definisjon basert på retningslinjer fastsatt av US Food and Drug Administration. Serverer informasjon ikke bare forteller deg hvor mye du skal spise, men gir også en måte å bestemme kalorier og ernæringsmessige verdien av maten. Praktisere porsjonskontroll er en måte å bringe de to sammen.

Identifikasjon

En riktig servering størrelse avhenger av hvilken type mat du velger til middag. Generelt kan kornene inneholde en brødskive eller en 1/2-kopp ris eller pasta. Hvis vegetabilsk valg er en rå, grønn grønn, slik som spinat, er en servering størrelse en kopp, men en 1/2-cup for alle andre rå eller kokte grønnsaker samt hakket, kokt eller hermetisert frukt. En kjøtt porsjon er 3 gram, og du kan runde middagen med en kopp melk, forklarer USDA.

Illustrasjon

For å hjelpe deg med å visualisere en riktig porsjon til middag, Food and Nutrition Service, en divisjon av USDA, gir analogier som kan være spesielt nyttig når du er kommet i gang med porsjonskontroll. Tenk deg for eksempel en middag bestående av en grønn salat, en bakt potet med smør, brokkoli og kylling. Riktig servering av en grønn salat er en kopp; en sammenlignbar analogi er på størrelse med knyttneven din eller en tennisball. En enkel servering for en bakt potet sammen også til din knyttneve eller en tennisball, mens en teskje smør er omtrent på størrelse med et frimerke. A 1/2-cup servering av brokkoli kan sammenlignes med hva du kan få plass i en iskrem scoop; hvis din kylling er beinfri, en 3-oz. servering er omtrent på størrelse med håndflaten eller en kortstokk. Ellers FNS råder, en servering av kylling er ett ben, lår eller bryst.

Betydning

Utvikle en forståelse av hva din servering størrelse bør være er spesielt viktig hvis du prøver å gå ned i vekt eller har en medisinsk tilstand som diabetes. Fordi standard serverer størrelser har også kalorier og ernæring fakta, kan du bruke denne informasjonen til å lage mat valg som hjelper deg ned i vekt eller leder tilstanden din mens du fortsatt får den rette blandingen av næringsstoffer, bemerker Cleveland Clinic.

Betraktninger

Praktisere porsjonskontroll er vanskeligere når du spiser middag på en restaurant. Sjansene er gode, Hva finnes Cooking Amerika Nettsted rapporter, at maten på tallerkenen din kan tilsvare to til fire ganger standard servering størrelse. Stedet for å bestille et fullverdig måltid, vurdere å velge en forrett.