Kan røde poteter hjelpe deg å miste vekt?

September 10


Kan røde poteter hjelpe deg å miste vekt?


Poteter er en av de mer kaloririke grønnsaker, men de har fortsatt de samme ernæringsmessige fordelene som "lettere" grønnsaker gjøre. Spesielt, de er fett-og kolesterol-fri, noe som gjør dem ideelle matvarer å inkludere i kosten din hvis du prøver å slanke seg. For å få de beste resultatene, spore totale daglige kalorier og inkluderer regelmessig mosjon i din vekttap plan.

Fordeler og ulemper

Røde poteter er rike på kostfiber, samt viktige vitaminer og mineraler. Ifølge ChooseMyPlate.gov, fiberrike grønnsaker som rød poteter redusere risikoen for fedme og overvekt og kutte risikoen for hjerteinfarkt, nyrestein, hjerneslag, diabetes, bentap og kreft. Men det er viktig å ikke stole på poteter på bekostning av andre sunne grønnsaker. Faktisk, hvis målet ditt er å spise mer ferske råvarer, Harvard School of Public Health foreslår å velge grønnsaker med flere næringsstoffer og komplekse karbohydrater over poteter når det er mulig.

Ernæring Fakta

Ifølge US Department of Agriculture, ett medium rød potet på ca 175 g har 155 kalorier, 4 g protein, 0,25 g fett, 34 g karbohydrater, 3 g kostfiber og 2,5 g naturlig sukker. Disse verdiene er for en bakt potet med både kjøtt og hud, så husk at du skal få mindre fiber hvis du ikke spiser huden. Noen akkompagnement eller garnityr du legger til i potet vil også endre ernæring fakta. For eksempel, 2 ss. rømme legger 45 kalorier, 0,5 g protein og nesten 5 g fett, og 1/4 kopp revet cheddar ost legger 115 kalorier, 7 g protein og 9,5 g fett.

Vekttap

En rekke faktorer i tillegg til det du spiser påvirker om du er i stand til å kunne gå ned i vekt. Chief blant dem er kroppen din størrelse, fysisk aktivitetsnivå og metabolic rate. Kort sagt, må du forbrenne mer kalorier enn du spiser på en konsistent grunnlag for å gå ned i vekt og holde den av. Å spise røde poteter regelmessig vil ikke hjelpe med mindre du er i stand til å redusere det daglige kalori totalt. Det kan være nyttig å ha en potet i stedet for en høy-fett, høy-kalori biff, for eksempel, siden du skal lage en sunnere valg og jobber mot å kutte kaloriinntaket.

Betraktninger

Snakk med legen din eller en registrert kostholdsekspert for personlig helse råd før du gjør noen betydelige endringer i kostholdet ditt, eller begynne å spise røde poteter som et vekttap hjelpemiddel. Hvis du forsømmer andre næringsrik mat i din diett plan, du risikerer å utvikle nærings mangler eller andre helseproblemer på lang sikt. Dermed National Institutes of Health anbefaler å følge en vekttap diett som inkluderer regelmessige mengder av hele korn, frukt, magre proteiner og magre meieriprodukter i tillegg til en rekke grønnsaker.