Hva er årsakene til muskelkramper i nakken?

June 10


Hva er årsakene til muskelkramper i nakken?


Muskelkramper er ufrivillige sammentrekninger av en muskel. De er en felles komponenter av nakkesmerter og skader, og kan være et resultat av mange forskjellige forhold. I de fleste tilfeller, muskelspasmer er små irritasjonsmomenter som forbedrer raskt på egen hånd eller med konservative behandlinger. Noen ganger nakke muskelspasmer kan være et tegn på noe mer alvorlig eller progressiv. En muskelspasmer eller krampe kan ofte behandles ved hjelp av en is eller varmepakning, forsiktig strekke muskelen, og trener de berørte musklene.

Gikt

Leddgikt er et begrep som brukes til å beskrive en rekke ulike forhold, men det betyr teknisk "leddbetennelse." Osteoartritt er en tilstand forårsaket av slitasje nedbrytning av leddene og brusk. Som denne formen for leddgikt utvikler seg, kan det forårsake skade på omliggende bløtvev, inkludert nerver og muskler. Dette fører til vanlig forekomst av muskelkramper i mange av de forskjellige musklene rundt nakkesøylen. I noen tilfeller kan slitasjegikt forårsake bein anspore vekst eller skjuling av leddet, som begge kan legge press på nærliggende spinalnerver. Dette resulterer i symptomer på smerte, muskelsvakhet, muskelspasmer, nummenhet og prikking, i henhold til Cedars-Sinai.

Herniated plate

Nakkesøylen består av syv bein kalt ryggvirvler som er adskilt av myk svampaktig plater. Spinal platen er laget for å absorbere støt, men over tid eller ved skade, kan det utarte, kul eller herniate inn i spinalkanalen. Når dette skjer, kan platematerialet legge press direkte på ryggmargen eller den delikate spinal nerver som gren av av ledningen på hver ryggvirvel nivå. Ifølge Cleveland Clinic, en herniated plate som setter press på en nerve forårsaker lokal og utstrålende smerter som kan reise til skulderen, ned armene og inn i fingertuppene. Det kan også føre til nummenhet og prikking, muskelsvakhet og muskelkramper i nakken. Mest herniated plater svarer godt til konservativ behandling og ikke krever kirurgisk reparasjon.

Muscle Strain

En muskel belastning oppstår når en muskel er anstrengt i en plutselig, noe traumatisk mote. Dette fører til oppriving av muskelfibrene, og kan variere fra mild mikro-sprekker for å fullføre ruptur av muskelen. Muskel stammer er et vanlig resultat i bilulykker, idrettsskader og skli og falle skader. Ifølge Dr. Stephen C. Ludwig, sjef for ryggraden kirurgi ved University of Maryland Medical Center, når musklene er anstrengt, området for skade blir betent og denne betennelsen kan føre til muskelspasmer, lokalisert smerte og blåmerker. De fleste muskel stammer vil løse godt med bruk av is, ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen, naproxen og acetylsalisylsyre, og hensiktsmessig fysioterapi.

Holdning

Langvarig dårlig holdning kan føre til nakkesmerter kombinert med muskelkramper, ifølge MedlinePlus, en tjeneste av National Institutes of Health. Dette er et resultat av en enkel overdrive skade, hvor musklene i halsen blir anstrengt over en lang tidsperiode ved dårlig holdning.