Spotting Etter øvelsen med ryggsmerter og overgangsalder

March 2

Spotting er en form for unormal vaginal blødning. Det kan oppstå i nesten enhver tid i en kvinnes liv, inkludert menopause. Mesteparten av tiden blir spotting assosiert med en endring i hormoner. Når spotting etter overgangsalderen er forbundet med trening, et par grunner vanligvis kommer til teten, inklusive endringer i trening, ubalanser i hormonene og vekttap.

Øvelse rutine

Hvis du nylig har endret ditt treningsprogram, kan det være årsaken til unormal vaginal blødning. Denne endringen er imidlertid ikke bare isolert til en ny sportslig jakten, som for eksempel bytte fra å gå til jogging eller tennis til kickboxing. Upping intensiteten på standard treningen, øke dens varighet eller enda sin frekvens kan føre til vaginal spotting for enkelte postmenopausale kvinner.

Hormonelle endringer

Spotting i forbindelse med trening kan være et resultat av hormoner. Ifølge en studie utført av US Army Research Institute of Environmental Medicine, øvelser som involverer tung motstand kan øke konsentrasjonen av kortisol og veksthormon hos kvinner. For noen kan denne endringen i hormonnivået resultere i unormal vaginal blødning, som kan omfatte spotting.

Vekttap

Postmenopausal blødning kan også være et resultat av vekttap, ikke selve øvelsen diett selv. Marcy Holmes, en sykepleier utøveren på kvinner til kvinner Health Care Center, forklarer at vekttap, særlig et betydelig fall i pounds, kan slipp lagret østrogen i blodet, forårsaker en endring i hormonnivået som fører til unormal vaginal blødning.

Back Pain

Trening kan føre til både ryggsmerter og spotting, men de to symptomer er ikke nødvendigvis forbundet med hverandre. Din valgte atletisk forfølgelse kan være årsaken til ryggsmerter samt unormal vaginal blødning. Hvis de to er knyttet sammen, er det ikke sannsynlig forårsaket av øvelsen. En diagnose fra en medisinsk faglig anbefales, da det kan være alt fra livmor, eggstokkene eller livmorhalskreft til livmor fibroids eller polypper.