Maria del Pilar Vasquezs True Grit

March 13


Maria del Pilar Vasquezs True Grit

Oversikt

Sitter det ut var ikke et alternativ.

"Smerte er midlertidig, men slutte er evig," Maria del Pilar Vasquez ropte til seg selv for å holde henne bena spinning.

I juli i fjor, den 40 år gamle trebarnsmoren fra Caguas, Puerto Rico forsøkt å erobre Tour de France, verdens mest utmattende utholdenhetsløpet som en del av innvielses 2012 Reve (fransk for "dream"), et team på seks amatør kvinnelige syklister som pedaled i 23 dager og mer enn 2000 miles til strålende Paris slutt, en dag i forkant av proffene.

Som om å ta på seg den skremmende avstand komplett med impossibly-bratte stigninger var ikke nok, hadde Vasquez den ekstra utfordringen med å gjøre narr av med en pinefull skade hun hadde kjøpt da en liten rød bil utilsiktet traff henne på en travel rundkjøring under stadium 13 av 20.

Det er som jeg gikk gjennom en renselsesprosess der ute. Jeg er overbevist om, ingenting kan knuse meg psykisk.Maria del Pilar Vasquez, syklist

Laid Up

Liggende i et fransk sykehus etter ulykken som hadde lansert henne fra hennes Cannondale EVO sykkel opp i luften og ned på beinet-knusing fortau, Vasquez holdt pusten til både tåle lammende underkroppen smerte (hun ikke hadde flyttet bena mye siden ulykken) og også spenne seg selv for den dårlige nyheten om at hun ikke kan være i stand til å fortsette sin reise. Vasquez slippe ut ville være et stort slag mot Reve, som sin oppgave var å gjøre historien som den første noensinne all-female, non-pro cycling team for å fullføre 99-åringen arrangementet sammen. (For tiden Tour de France er bare offisielt åpen for elite mannlige ryttere).

Alt til Rêve red på Vasquez til, vel, ri. Eller så det virket.

Sannheten er, Vasquez kunne ha parkert hennes to hjul når som helst. Hun var allerede en hjemby helten for forsøk på utfordringen. Fullføre det ville gjøre henne den første puertoricanske å gjøre det. Bare å dukke opp for physically- og følelsesmessig drenering feat imidlertid gjort hennes familie - spesielt hennes ridning kompis og forlovede, Steven, som hun giftet seg i desember - så stolt.

De var allerede strålte fra hennes tidligere prestasjoner: I 2011 ble Vasquez den første puertoricanske kvinne til å delta i Paris-Brest-Paris, en prestisjefylt 745-mile arrangement der rytterne må gjennomføre kurs i mindre enn 90 timer. Vasquez gjorde det - uten å stoppe - i 89 timer. Denne prestasjonen scoret henne invitasjonen til å bli med den eksklusive reve team.

Tilbake på sykkelSelv Vasquez er en spin instruktør og personlig trener hjem, slippe ut av Rêve rase ville ikke ha påvirket hennes karriere. Men bor på kurset kan meget vel gjøre det, spesielt siden hun var litt ny i sporten. Hun først plukket opp sykling - noe hun hadde egentlig ikke gjort siden barndommen - som en måte å håndtere en ekkel skilsmisse sju år tidligere. Fremfor alt annet, ønsket hun å sette et eksempel for sine barn. Mamma var den typen person som ferdig hva hun startet.

Og at hun gjorde.

Når den franske legen kunngjorde at hun hadde faktisk led en hårfestet brudd i hennes halebenet, så Vasquez dette som et tegn på å smi videre med løpet. Så lenge hun ikke var å sette seg selv i fare for varige skader, ble hun planlegger å ri på i uutholdelig smerte mens på minimal smertestillende fordi hun ikke kunne risikere å miste sine reflekser bak rattet. Og med det, dagen etter ulykken, Vasquez teipet et bilde av hennes smilende sønnene til hennes styre og begynte å pedal mot Pyreneene, skyve forbi de stikkende fornemmelser i hennes venstre glute og hofte.

På en måte følte hun seg selv blir som en robot, med fokus kun på det mekaniske oppgaven hele veien til Paris 'berømte Champs Elysees og rett til Triumfbuen, hvor hun fant Steven og hennes gutter venter med åpne armer.

The Reward


Maria del Pilar Vasquezs True Grit


Seks måneder senere, Vasquez har fortsatt ikke helt fordøyd den livsendrende erfaring - og heller ikke har hun fullstendig helbredet.

"Smerten er borte, men noen ganger føler jeg dette unprompted merkelig kjedelig verke i min halebenet," sier hun. "Jeg fortalte at det aldri vil fullt igjen, men det er ingenting jeg kan ikke tolerere."

Det er ikke den eneste som har permanent endret.

"Jeg ser ting fra et annet perspektiv nå," sier Vasquez, som for tiden jobber med å bli en entry level sykkeltrener, trening for 2014 Race Across America (RAAM) som en del av den første alt-Puerto-hockey fire-person-teamet , og gi motiverende taler rundt øya. "Jeg sier deg, jeg gikk til helvete og tilbake i løpet av Tour de France - og nå er jeg en roligere, mer selvsikker og mer moden person som har sterkere relasjoner med mine barn og Steven å vise for det Det er som jeg gikk. gjennom en renseprosess der ute. Jeg er overbevist om, ingenting kan knuse meg psykisk. "