Hva er risikoen ved å Teenage graviditet?

January 3


Hva er risikoen ved å Teenage graviditet?


Ifølge National Campaign for å forebygge Teen Graviditet og Guttmacher Institute, nesten 750.000 jenter i alderen 15-19 bli gravid årlig. Selv om denne statistikken er angivelig lavere de siste årene, fortsatt indikerer det et høyt antall tenåringsgraviditeter. Teen graviditet bærer mange fysiske, sosiale, emosjonelle og psykologiske risiko for tenåringer samt ufødte babyer.

Medisinske Risiko

Ifølge National Institutes of Health, tenåringer er på et høyere risiko for å utvikle medisinske komplikasjoner under svangerskapet enn gravide kvinner eldre enn 20. Spedbarn født av tenåringer er også på et høyere medisinsk risiko for lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og utilstrekkelig fostervekst. The Mayo Clinic viser at gravide tenåringer har høyere risiko på grunn av manglende kunnskap om hva slags svangerskapsomsorg som kreves for sunn graviditet. Tenåringer er også mer sannsynlig å være uvitende om helserisikoen forbundet med rusmiddelbruk eller ubeskyttet sex. Svangerskapsforgiftning, en tilstand der den gravide moren opplever farlig høyt blodtrykk, og høyt protein i urinen relatert til dårlig kosthold er vanlige komplikasjoner i første svangerskap. Svangerskapsforgiftning kan føre til tidlig levering av barnet på grunn av risikoen for skade eller potensiell død for mor eller baby.

Emosjonelle og psykologiske Risiko

Ungdomstiden er naturligvis en tid med emosjonell uro i utviklingsprosessen. I tillegg til de vanlige forsøk med utvikling, kan en tenårene graviditet legge følelsesmessig stress. The Mayo Clinic erkjenner at svangerskapet kan ofte resultere i ungdoms følelse fremmedgjort fra jevnaldrende på grunn av redusert sannsynligheten for uteksaminert med hennes high school klasse, økt potensial for fattigdom på grunn av mangel på stabil sysselsetting, og depresjon. The American Academy of Child og ungdomspsykiatri indikerer videre at gravide tenåringer har ofte motstridende følelsesmessige reaksjoner knyttet til ikke ønsker barnet, å ha urealistiske forventninger om morsrollen, eller å bli overveldet av angst og frykt for en fremtid med en baby. Den emosjonelle uro kan innvirke negativt på graviditet forårsaker unødig stress. Det kan også potensielt føre ungdoms mor til å forsømme sitt barn.

Sosiale Risiko

Gravide tenåringer kan bli utfordret med valg om fremtiden, og ofte er det en sosial kostnad for disse valgene. Teen moms ofte dropper ut av videregående skole for å heve deres barn; uten en skikkelig utdannelse, men er finansiell stabilitet usannsynlig. The National Campaign for å hindre Teen graviditet indikerer at samfunnet betaler kostnadene for ungdoms graviditet, spesielt i forhold til den nødvendige offentlige helsetjenester for pre- og postnatal medisinsk oppfølging. Hvis tenåringen ikke er heldig nok til å ha et solid støtteapparat, kan stresset av finansiell ustabilitet og mangel på likemannsarbeid føre til ytterligere barrierer i ungdoms foreldre suksess.